Naslovnica / ŠPORT / Vabljeni na 10. Veronikin tek

Vabljeni na 10. Veronikin tek

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsako leto organizira Veronikin tek. Tek je lani prvič potekal na deset kilometrski trasi v enem krogu po mestu Kamnik in okolici, za kar so organizatorji prejeli izredno pozitivne odzive tekačev. Veronikin tek je tudi idealna priložnost za vse tekače, ki se pripravljajo na Ljubljanski maraton.

Vljudno vas vabimo na 10. Veronikin tek, ki bo v soboto, 13. oktobra. Start teka na 10 kilometrov bo ob 11. uri, dogajanje pa bopestro že pred tem, saj bo od 9.30 dalje potekalo tekmovanje učenk in učencev.

Najmlajši ljubitelji teka bodo prišli na vrsto ob 13.30 uri, ko bo na sporedu Ciciban teče – tek otrok iz vrtca. Predšolske otroke bo na startu pozdravil tudi nogometaš NK Domžale Slobodan Vuk. Start vseh tekov bo na Glavnem trgu.

Tek na 10 kilometrov bo potekal po enaki trasi kot lani in sicer: Glavni trg – Šutna – Podgorje – po kolovozni poti do Jakopičeve ulice na Duplici – Ljubljanska cesta – preko podhoda pod Domžalsko cesto do Radomeljske ceste – po pešpoti ob Kamniški Bistrici in čez Titanovo brv – Kovinarska cesta – Kajuhova pot – mimo osnovnih šol – Šutna – Glavni trg.

Teki učencev in učenk v štirih starostnih kategorijah bodo potekali na razdalji 1000 metrov po srednjeveških ulicah mesta Kamnik.

Podrobnejše informacije o poteku tekmovanja so na voljo v razpisu tekmovanja.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik