Naslovnica / ŠPORT / Vaterpolisti kamniškega Calcita do prepričljive zmage na Kodeljevem

Vaterpolisti kamniškega Calcita do prepričljive zmage na Kodeljevem

V derbiju 3. kroga državnega prvenstva sta se na kopališču Kodeljevo pomerila domača Ljubljana Slovan in Calcit Waterpolo. Svoje prve zmage v letošnjem prvenstvu so se veselili aktualni državni prvaki, Kamničani, ki so zmagali s 15:10.

Ljubljana Slovan : Calcit Kamnik 10:15 (1:2, 2:3, 2:7, 5:3)

Stefanović in Čanč 3, Potočnik, Babić, Čarni in Salihi 1; Stele 6, Al. Cerar 3, Gledec in Briški 2, Blažević in Bergant 1.

V rednem delu pokalnega tekmovanja so se Ljubljančani in Kamničani pomerili dvakrat, obe ekipi pa sta bili uspešni v domači tekmi, toda v finale so se nato uvrstili varovanci Jureta Škofa, ki so dobili obe tekmi z Grafist Koprom, medtem ko je Calcit Waterpolo obe tekmi s Koprčani igral neodločeno. Obe ekipi sta v letošnjem državnem prvenstvu do zdaj odigrali po eno tekmo, Ljubljančani so doma morali priznati premoč Koprčanov, medtem ko je bil od Calcita boljši Triglav.

V prvih dveh četrtinah so videli izenačeno tekmo, v kateri so gostje po zadetku Aleksandra Cerarja dve minuti do konca uvodne četrtine povedli z 2:0. Ljubljančani so se jim še do odhoda na odmor približali na zadetek zaostanka, tako kot tudi še pri izidu 2:3 in 3:4. Do odločitve o zmagovalcu je prišlo v tretji četrtini, ko so Kamničani vodstvo s 6:4 povečali na 11:4, od sedmih zadetkov v tej četrtini je za goste kar štirikrat v polno zadel povratnik Martin Stele, najboljši strelec tekme s šestimi zadetki. Jeziček na tekmi je poleg Steleta prevesil odlični vratar Calcita Žurbi, ki se vrača po poškodbi. V zadnji četrtini so Ljubljančani svoj poraz nekoliko omilili, vendar zaslužene zmage gostov niso ogrozili.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Ljubljane Slovana: »Covid-19 nas je spravil na minimalno raven. Preprosto nismo bili pravi, slabi smo bili v obrambi, slabi smo bili v napadu, slabi smo bili z igralcem več, z igralcem manj, skratka težko je najti vsaj eno dobro stvar v tej tekmi. Ni kaj, Kamničani so bili boljši, zasluženo so zmagali, mi pa se bomo morali usesti, se pogovoriti in spet začeti trenirati tako, kot smo pred pokalnimi tekmami. Odmor, ki je pred nami, bomo morali čim bolje izkoristiti. Vaterpolo je težek šport in če ne treniraš redno, si hitro kaznovan.«

Ivan Gledec, igralec Calcita: »Torej čestital bi fantom za zmago, res smo tekmo dobro odigrali, predvsem prve tri četrtine. Sicer  smo v zadnji malo popustili, vendar smo bili v obrambi na nivoju. Vrnil se je po pavzi tudi Stele, ki je dal res nekaj lepih golov. Kot ekipa smo pomagali eden drugemu in upam, da bomo tako nadaljevali vse do finala s Triglavom, tam naj zmaga najboljši«

Lestvica:

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 2 – 6
VK GORICA 2 – 3
CALCIT WATERPOLO 2 – 3
VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – 0
VK BORAC 1 – 0
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

 

Aleksander Sokler