Naslovnica / ŠPORT / Vaterpolo: Kranjčani so še povečali prednost pred Kamničani
Foto: Vid Šenica

Vaterpolo: Kranjčani so še povečali prednost pred Kamničani

Vaterpolisti AVK Triglava so v drugi finalni tekmi slovenskega državnega prvenstva v Kamniku premagali domači Calcit Waterpolo z 11:7 (2:4, 3:1, 2:1, 4:1). Tudi v prvi tekmi finalne serije so bili boljši Kranjčani, ki vodijo z 2:0 v zmagah in jih do naslova državnih prvakov loči le še zmaga. Tretja tekma bo na sporedu v soboto, 18. junija, ob 19. uri, v Kranju.

V bazenu Pod Skalo v Kamniku je bila popolnoma drugačna tekma kot pred nekaj dnevi v kranjskem pokritem olimpijskem bazenu, ko so varovanci Krištofa Štromajerja zmagali s 17:4. Po prvi četrtini so bili v prednosti aktualni državni prvak, ki so z golom Aleksandra Cerarja na prvi odmor odšli z vodstvom 4:2. V drugi četrtini so Kranjčani s tremi zaporednimi goli prvič na tekmi povedli (5:4), vendar je Martin Stele dve minuti pred koncem izid izenačil. Napeto je bilo tudi v tretji četrtini, ki je z minimalno razliko pripadla gostom, v zadnji četrtini pa je do izraza prišla boljša telesna pripravljenost Kranjčanov, ki so šest minut pred koncem tekme z golom Andraža Pušavca Kamničanom pobegnili za tri gole (6:9), njihovo usoda pa sta zapečatila Nikola Rajlić in Dejan Gostić.

Najbolj učinkovit igralec tekme je bil Kranjčan Jan Justin s štirimi goli, za AVK Triglav pa so domačo mrežo zadeli še Jaša Kadivec in Andraž Pušavec po dvakrat, po en gol pa so dosegli Benjamin Popović, Dejan Gostić in Nikola Rajlić. Za Kamničane sta se po dvakrat med strelce vpisala Martin Stele in Aleksander Cerar, po enkrat pa Ivan Gledec, Goran Blažević in Rok Bergant.

Aleksander Sokler