Naslovnica / NOVICE / Začelo se je Jadranje za jutri 2016

Začelo se je Jadranje za jutri 2016

Danes se je v marini Veruda pri Puli začel 4-dnevni izobraževalno terapevtski projekt Jadranje za jutri 2016, ki ga organizira Športno društvo SAPPA iz Kamnika. Člani društva so ob pomoči pokroviteljev letos na morje popeljali 38 otrok s posebnimi potrebami.

Projekt Jadranje za jutri je namenjen jadranju in letovanju otrok s posebnimi potrebami, ki se na ta način spoznajo z osnovnimi jadralskimi veščinami in življenjem na barki.

jadranje za jutri 2016 3

Kmalu po 10. uri so se v krasnem sončnem vremenu v marini zbrani vsi udeleženci letošnjega projekta. Na 13. pomolu se je zbralo 38 otrok s posebnimi potrebami, 13 pedagogov/spremljevalcev in 14 članov posadke. Sledilo je vkrcanje, razporeditev po kabinah in prvi zbor po jadrnicah, na katerem so skipperji dali udeležencem najpomembnejše napotke o jadrnici in plovbi.

jadranje za jutri 2016 10

Ob 11.30 so jadrnice ena za drugo zaplule iz marine. Odpluli so proti odprtemu morju. Ko so zaplule v pravi veter je bil čas, da se razpnejo jadra. Po dobri uri jadranja so se jadrnice ena ob drugi zasidrale na skupnem privezu v bližnjem zalivu. Kopanje je bila čarobna beseda in skokov v morje ni in ni bilo konec. Sledili so jim veslači v gumenjakih in na supih, tako da so si vsi skupaj komaj utegnili vzeti čas za kosilo.

 

Po kosilu in kratkem počitku se je vse skupaj ponovilo znova, tako da je kar prehitro prišel čas za povratek v matično marino, ki je bil, ob naklonjenosti vetra znova poln jadralskih užitkov.

Malo pred šesto so se udeleženci letošnjega Jadranja za jutri že zasidrali v Verudi in priprave na skupno večerjo so se lahko začele. Ne ravno večerjo, ampak pravi žar piknik…

jadranje za jutri 2016 7

Besedilo in fotografije: Društvo SAPPA