Naslovnica / Črna kronika / Zaradi prometne nesreče je zaprt del kamniške obvoznice

Zaradi prometne nesreče je zaprt del kamniške obvoznice

Zaradi hude prometne nesreče oz. čelnega trčenja osebnega in tovornega vozila, je del kamniške obvoznice, med krožiščem pri OMV in krožiščem Volčji Potok, v obe smeri zaprt za ves promet, odpravljanje posledic pa utegne trajati vsaj še kako uro ali več.

Ob 14.45 je nedaleč od krožišča pri OMV, v smeri proti Volčjemu Potoku, prišlo do hujše prometne nesreče – čelnega trčenja, v katerem sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo.

Po prvih, še neuradnih podatkih, je do nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Duplice, nenadoma ter iz neznanih razlogov, zapeljal na nasprotni vozni pasi in čelno trčil v tovornjak. Voznik tovornjaka se je bližajočemu vozilu poskusil sicer izogniti vendar kljub temu, da je tovorno vozilo že povsem ustavil, silovitega trčenja vseeno ni mogel preprečiti.

Po nesreči so gasilci PGD Kamnik iz osebnega vozila, ki je pozročilo nesrečo, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, ki so ga reševalci NMP Kamnik oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

Zaradi nesreče na kamniški obvoznici, tako v smeri iz Kamnika, kot tudi v smeri iz Šmarce proti Kamniku, nastajajo zastoji, ki utegnejo trajati vsaj še kako uro ali več, dokler pristojnim službam ne uspe odstraniti posledic prometne nesreče.

Priporočamo obvoz po Ljubljanski cesti, na kateri pa je promet močno zgoščen, občasno pa vozniki prav tako poročajo o zastojih.

Več informacij o okoliščinah in posledicah nesreče bo znanih kasneje, ko bo intervencija zaključena.