Naslovnica / NOVICE / Nedopustno: Dotrajana ograja nad Nevljico kliče nesrečo

Nedopustno: Dotrajana ograja nad Nevljico kliče nesrečo

Varovalna ograja nad reko Nevljico, med Maistrovim in Plečnikovim mostom, je povsem preperela, dotrajana in nevarna.

Obrežje reke Nevljice med Maistrovim in Plečnikovim mostom, kjer se vsak dan sprehodi veliko občank in občanov, v tem času tudi veliko otrok, ki obiskujejo kamniški bazen, nemalokrat pa tam krmijo tudi račke, je zavarovano z leseno varovalno ograjo, ki pa je skrajno nevarna. Ograja je namreč povsem preperela in dotrajana ter že nekaj časa ne služi več svojemu namenu.

Slabo vzdrževana in preperela ograja namreč kar kliče k nesreči, saj bi lahko sprehajalec, ki morda ne bi opazil poškodb in dotrajanosti ograje, lahko nanjo naslonil ter skupaj z ograjo zgrmel nekaj metrov globoko v strugo.

Zato od odgovornih, ne le pričakujemo, ampak zahtevamo takojšnje ukrepanje. Pozivamo jih, da nevarno ograjo, katere vzdrževanje in pregled so očitno povsem zanemarili, nemudoma zaščitijo ter zamenjajo z novo, obenem pa v prihodnje poskrbijo tudi za redne preglede in vzdrževanje tovrstnih objektov in mestne opreme, kajti takšni primeri slabega, da ne rečemo naravnost malomarnega, zanikrnega in šlampastega vzdrževanja so, predvsem zaradi varnosti občank in občanov, zagotovo povsem nedopustni.