Naslovnica / NOVICE / 10. kolesarski izlet od Snovika do Motnika

10. kolesarski izlet od Snovika do Motnika

Včeraj, 28. avgusta 2016, je potekalo tradicionalno kolesarjenje po kolesarski poti od Snovika do Motnika.

Letos je bil to že deseti kolesarski izlet, ki ga vsako leto skupaj organizirata Občina Kamnik in Športno društvo Motnik. Gre za rekreativno kolesarsko prireditev, ki je namenjena promociji kolesarjenja in predstavitvi kolesarskih poti v občini Kamnik.

od snovika do motnika 6

Omenjena kolesarska pot je dolga 23 kilometrov in je dokaj zahtevna, predvsem zaradi nekaterih vzponov (npr. iz Sidola na Pšajnovico ter dalje do Velikega Rakitovca) in vožnje po gozdnih cestah. Pot poteka po naseljih Tuhinjske doline od zdravilnega vrelca v vasi Potok, skozi Vaseno, Sidol, Pšajnovico, Laseno, Mali in Veliki Rakitovec, po gozdni cesti mimo planšarije na Lipovcu na Malo Raven do Motnika.

od snovika do motnika 8

Letos se je v Snoviku zbralo 58 kolesarjev, katerim je srečno pot zaželel tudi podžupan Igor Žavbi. V nagovoru je poudaril, da si Občina Kamnik prizadeva dograjevati mrežo kolesarskih poti in vsako leto poskuša zgraditi nove odseke. Z lepimi željami so se udeleženci podali na pot in po dobrih treh urah vsi zaključili kolesarjenje v Motniku.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik