Naslovnica / ŠPORT / 10. odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

10. odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

Osnovna šola Marije Vere je gostila namiznoteniške igralce iz Italije, Hrvaške, Srbije in iz Slovenije v nedeljo, 1. avgusta 2021. Deseto odprto prvenstvo občine Kamnik je postreglo z izredno zanimivim programom v treh kategorijah: ekipni, posamezni in v kategoriji dvojic.

Začetek tekmovanja je prinesel razveseljivo ekipno zmago reprezentance Slovenije proti amaterski reprezentanci Italije z izidom 3 : 1. Posamezni rezultati ekipne tekme so bili naslednji:

Maselj Bojan : Pisani Paolo               3 : 0
Starc Tone :  Basile Domenico          1 : 3
Vodušek Alfred : Caserta Stefano    3 : 1
Habjanič Matej : Buligatto Diego     3 : 1

V posameznem delu prvenstva so videni kvalitetni, borbeni in spoštljivi dvoboji pri katerih smo uživali v vrhunskih točkah mojstrov bele žogice. Kamniški namizni tenis so tokrat zastopali: Ivo Zelič, Franc Drolc, Srečo Berlic, Matej Habjanič, Željko Đurić in Tone Starc. V močni konkurenci sta se najbolj izkazala Matej Habjanič z osvojenim pokalom za tretje mesto v finalni in Tone Starc s kolajno za zmago v tolažilni skupini. Ostali naši igralci so igrali standardno dobro, kar je žal bilo premalo, da bi se resneje spopadali z mednarodno konkurenco in da bi se spogledovali z odličji. Zmagovalec jubilejnega, desetega prvenstva občine Kamnik je postal Velenjčan, Alfred Fredi Vodušek po veličastnem preobratu. Proti Domžalčanu, Maselj Bojanu je izgubljal 9 : 0 v prvem nizu. Izgubil je prva dva niza in je potem v stilu soimenjaka, režiserja, Hičkoka uprizoril neviden zaplet in razplet trilerja.  Najprej je izenačil na 2 : 2 v nizih in po napetih trenutkih in s kančkom sreče dobil odločilnega z izidom 11 : 9.

 

Doseženi vrstni red v posamezni kategoriji je:

  1. Vodušek Alfred Fredi
  2. Maselj Bojan
  3. Pisani Paolo
  4. Habjanič Matej

V tolažilni skupini so najboljši bili:

  1. Starc Tone
  2. Hrvanović Jasmin
  3. Domenico Basile
  4. Diego Buligatto

V kategorij dvojic sta zmagala prva favorita Maselj in Vodušek, srebrna sta bila Osolnik in Starc, bronasti pa: Habjanič in Buligatto ter Koprsrka dvojica, Antonac in Kocjančič.

O svojem videnju tekmovanja in o vtisih nam je spregovoril občinski namiznoteniški prvak, Matej Habjanič. Dejal je sledeče: »Navdušen sem nad kvaliteto igralcev in malce presenečen nad svojo dobro igro, da sem se sploh lahko kosal s takšnimi mojstri. Očitno so intenzivni treningi s trenerjem Borisom Hribarjem in s »sparing« partnerjem Matjažem Mikušem, poleg telesne pripravljenosti, ki jo vzdržujem s kolesarjenjem in s tenisom dvignili raven moje igre. Tako sem bil konkurenčen tudi na tem lepem mednarodnem športnem dogodku. Lepo je bilo zastopati Slovenijo na današnji ekipni tekmi proti Italiji. Sploh pa v trenutkih, ko se naša članska namiznoteniška ekipa bori za odličja na Olimpijskih igrah.«

Za organizacijo, izvedbo in za postrežbo po tekmovanju so poskrbeli marljivi delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik za kar so na koncu prejeli aplavz od vseh nastopajočih.

Pred tekmovanjem so pregledali PCT potrdila vseh udeležencev in poskrbeli za vse zdravstveno varnostne ukrepe po navodilih NIJZ.

Zapisal: Željko Đurić