Naslovnica / NOVICE / 10. Pozdrav iz kotla odlično uspel

10. Pozdrav iz kotla odlično uspel

V soboto 24. maja je potekal že deseti Pozdrav iz kotla! Za celotno organizacijo so poskrbeli prostovoljci in člani MC Kotlovnice. Prvi del programa se je odvijal pod nadstreškom KIK-štarterjevega vrta, drugi del pa v prostorih Kotlovnice.

Celoten program se je začel ob 16.00 in malo za tem je potekala delavnica dreamcatcherjev (lovilcev sanj). Vsak je lahko izdelal svojega, četudi tega ni počel še nikoli prej. Tako so z veliko truda, vztrajnosti in natančnosti nastali odlični in nadvse lepi izdelki. Organizatorji so ob tem skrbeli, da gostje niso bili lačni, saj so pekli dobrote iz žara.

pozdrav-kotla-109

Ob 17.00 je potekala predstavitev KIK štarterja, ki je vodil Matjaž Jug, preko celega dne, pa se je bilo mogoče prijaviti za tekmovanje v namiznem nogometu. Sprva nihče ni pričakoval veliko ljudi, nato pa je povpraševanje po igri naraslo in tako se je vse skupaj razvilo v napet in odličen turnir. Zmagovalca turnirja sta bila Aleksander Stefanovič in Jan Gale.

Na odru sta se ob 19.00 predstavila RokBu in Kaman – hiphop razpaljotka, ki sta navdušeno publiko dvignila na noge in sta se predstavila v svoji najboljši luči. Njun nastop ni bil ravno dolg, ampak ravno prav, da se je občinstvo nasmejalo in vase potegnilo to dobro energijo ter vzdušje katerega sta pustila na odru.

Gledalce je najbolj razveselil del pesmi kjer je naš RokBu sestavljal rime na naše prečudovito mesto Kamnik in lokal v njem (Podgradom). Za njima smo si na odru lahko ogledali Open mic. Povezovalec te točke je bil Andrej Podbevšek, predstavila pa sta se nam dva mlada komika Rok Škrlep in Aleš Trelc. Vidi se, da ima Andrej že veliko izkušenj in zato tako blesti v svojem hobiju, mlada fanta pa gresta po njegovih stopinjah in odlično napredujeta. Za njima pa sta se predstavila Goran in Anja Završnik z odlično odigrano predstavo. Nastopajoči so dosegli svoj cilj saj so množični publiki popestrili večer in jih nasmejali.

Ob 21.00 je potekala otvoritev razstave We don’t need no education katero je pripravil nemški prostovoljec Lukas Preiss. Slike, ki so krasile razstavo so bile ustvarjene med poukom in so bile izdelki učencev GSŠRM-ja. Po končani predstavitvi se je dogajanje preselilo nazaj na vrt, kjer so nemški prostovoljci odigrali odsek z zgodbe Cvetje v jeseni in nam zapeli pesem DA-DA-DA.

Občinstvo je ob vsem skupaj nadvse uživalo, saj so bili naši nemški prijatelji odlični in so res popestrili vzdušje z oddajanjem njihove pozitivne energije. Kmalu zatem se je dogajanje začelo premikati v prostore MC Kotlovnice. Prvi so se nam predstavili člani kamniške zasedbe Spock Studios. Njihov basist je Matic, sv. Pixlel skrbi za vizualizacije, za bobni pa sedi mlad in zabaven Žiga. Njihova glasba se giblje med post rockom, energičnimi plesnimi ritmi. Za njimi so nastopili Matter razposajen producentsko-lirični tris mladeničev iz Kamnika, ki slišijo na imena Dacho, Levanael in Tunja. Kotlovniško dvorano so dodobra napolnili z hiphop vzdušjem, ki je gledalce dvignilo na noge. Kmalu je bilo moč zaznati, da so obiskovalci navdušeni ter da si želijo skorajšnjega ponovnega nastopa obeh skupinh. Lahko priznamo, da je bila Kotlovnica po dolgem času spet napolnjena in polna dobre energije.

Deseti Pozdrav iz kotla je tako odlično uspel in vsi komaj čakamo na naslednje leto, zraven pa upamo, da nam bo vreme prihodnje leto bolj naklonjeno, saj si bomo lahko, zraven vsega dogajanja, ogledali še rolkarske norčije oz. skate in slake session.

Urša Strajnar
Fotografije: Urša Strajnar in MC Kotlovnica