Naslovnica / NOVICE / 11.599 podpisov peticije proti ukinitvi službe NMP v Kamniku predanih Ministrstvu za zdravje

11.599 podpisov peticije proti ukinitvi službe NMP v Kamniku predanih Ministrstvu za zdravje

Župan Občine Kamnik Marjan Šarec, župan Občine Komenda Stanislav Poglajen in direktor Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik Sašo Rebolj, dr. med. so popoldan na Ministrstvo za zdravje predali 11.599 podpisov, zbranih na peticiji proti ukinitvi izvajanja nujne medicinske pomoči (NMP) v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik.

Spomnimo, da smo v ponedeljek, 2. februarju 2015, ministrici za zdravje Republike Slovenije Milojki Kolar Celarc poslali protestno pismo Občin Kamnik in Komenda ter Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik zoper napovedano ukinitev službe nujne medicinske pomoči v Kamniku. Takrat smo med drugim zapisali: »Tukaj gre za življenja in nujna medicinska pomoč je vitalnega pomena za vsako občanko in občana občin Kamnik in Komenda, saj se lahko vsak izmed nas v vsakem trenutku znajde pred mejo, ki nas loči od življenja in smrti. Morebitne trajne posledice ali celo smrt bodo neizbrisni madež na življenjih članov delovne skupine, ki pripravljajo ta dokument. Zato Vas spodaj podpisani, ki zastopamo 37.000 občank in občanov (zlasti ranljive skupine, ki nimajo denarja, da bi ležali po zasebnih bolnišnicah), pozivamo, da dobro premislite ali boste prestopili to mejo, kateri ste se nevarno približali, ali boste končno upoštevali tiste, ki so vas izvolili na mesta, kjer ste.«

Ker odgovora na pismo nismo prejeli, smo se spričo dejstva, boriti se za vsako občanko in vsakega občana posebej odločili v sredo, 4. februarja 2015, vložiti peticijo proti ukinitvi izvajanja nujne medicinske pomoči (NMP) v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik. Odločno smo stopili skupaj in proti nespametni nameri strokovne skupine na Ministrstvu za zdravje, kjer proučujejo nov model urgentnih služb po državi, zbrali 11.599 podpisov. Iz števila podpisane peticije je tako moč razbrati, da se občanke in občani zavedajo pomena obstanka nujne medicinske pomoči v domačem zdravstvenem domu, obenem pa izkazujejo tudi priznanje za dobro in predano delo vseh zaposlenih na kamniški urgenci.

Danes smo, kljub temu, da smo po skoraj mesecu dni, v torek, 17. marca 2015, dobili odgovor na naše protestno pismo, predali podpise, zbrane na peticiji proti ukinitvi izvajanja nujne medicinske pomoči (NMP) v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik v roke vodji Sektorja za razvoj zdravstvenega varstva na Ministrstvu za zdravje mag. Dušanki Petrič in v. d. generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno ekonomiko na Ministrstvu za zdravje Tomažu Glažarju. Slednji je izrazil podporo prizadevanjem župana Občine Kamnik Marjana Šarca, župana Občine Komenda Stanislava Poglajna in direktorja Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik dr. Saša Rebolja za ohranitev obstoječe nujne medicinske pomoči v Kamniku.

PONOVNO SE ZAHVALJUJEMO VSEM PODPISNIKOM, VSEM VAM, KI STE MNENJA, DA UKINITVE NUJNE MEDICINSKE POMOČI V OBLIKI, KOT JO POZNAMO, NIKAKOR NE MOREMO IN NE BOMO PODPRLI.

 

Besedilo in fotografija: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve