Naslovnica / ŠPORT / 13. Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

13. Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

V počastitev državnega praznika, dneva Rudolfa Maistra, je  bilo v OŠ Marije Vere odigrano 13. mednarodno prvenstvo v namiznem tenisu za mlajše kadete, kadete, člane, članice in veterane.

Na desetih mizah so nastopili igralke in igralci iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije in Ukrajine. V mlajših kategorijah sta zmagovalca postala Renato Stanković in Sebastjan Luskovec Lomovšek oba iz Kamnika med člani je najboljši bil Oleksandr Palchikovskiy iz Ukrajine. V ženski kategoriji je zmagala Jasna Šebjanič Pupis iz Postojne v veteranski župan Šenčurja, Ciril Kozjek v kategoriji dvojic pa Paolo Pisani iz Italije in Bojan Maselj iz Domžal.

Prisotni gledalci so uživali v vrhunski kvaliteti mojstrov bele žogice. Igralci so uprizorili nekaj borbenih in izenačenih dvobojev s preobrati, da se do zadnje točke ni moglo predvideti kdo bo zmagovalec. Po tekmovanju smo vprašali kamniškega trenerja, g. Borisa Hribarja o videnem in o trenutni situaciji v lokalnem klubu. Povedal nam je sledeče: “Od prvega turnirja, ki smo ga izvedli leta 2010, v stari in že porušeni telovadnici OŠ Toma Brejca do danes je vsako leto videti lep napredek v številu in kvaliteti nastopajočih, ter v izboljšanju pogojev in opreme v namiznoteniški dvorani. Užitek je spremljati vrhunske mlade in starejše igralce, ki igrajo borbeno in z vedno prisotnimi zadovoljnimi nasmeški na obrazih. Vsak po svoje napreduje in ta napredek jim daje veselje in zadovoljstvo. Tudi ob porazih, če si igral na svojem maksimumu si nimaš kaj očitati, si zadovoljen s svojo igro in športno čestitaš boljšemu nasprotniku.

V Namiznoteniškem klubu Kamnik se trudimo za izboljšanje pogojev in skrbimo za vse člane mlajše in starejše, da bi nenehno napredovali. Da se dobro dela potrjuje dejstvo, da na treningih poleg kamniških imamo tudi igralce iz Medvod, Kranja, Šenčurja, Vodic, Domžal, Ljubljane, Jezerskega. Prepoznali so kvalitetne pogoje za razvoj, prijazno okolje in jim ni težko, da se vozijo na treninge v Kamnik. Trenutno dve naši članski ekipi nastopata v Gorenjski in v 1. Ljubljanski namiznoteniški ligi in sicer obe zelo uspešno.

Naš najboljši igralec, Bojan Maselj je trenutno prvi na državni jakostni amaterski lestvici, nekaj mlajših, nadarjenih pa tudi napovedujejo visoke uvrstitve. Lepo skrbimo za veterane, ki pri nas imajo pogoje za prijetno druženje in za zanimivo rekreacijo ob kateri so možnosti poškodb minimalne. Vsem današnjim zmagovalcem in tudi vsem udeležencem čestitam za zagnanost, borbenost in kvaliteto. Vsi skupaj smo uživali, bil je res lep športno praznični namiznoteniški dan.”

Najboljši, dobitniki športnih priznanj na 13. Mednarodnem prvenstvu Kamnika v namiznem tenisu so:

Mlajši kadeti (do 12 let): 1. Renato Stanković, 2. Rok Resnik, 3. Cene Kališnik, 3. Nik Prvinšek

Kadeti (do 15 let): 1. Sebastjan Luskovec Lomovšek, 2. Matija Košir, 3. Jurij Pirš Škoberne, 3. Filip Košir

Člani: 1. Oleksandr Palchikovskiy, 2. Lucija Grad, 3. Janez Zore, 4. Tadej Zelič

Članice: 1. Jasna Pupis Šebjanič, 2. Dragica Lapanja, 3. Alenka Zidar Zupan, 3. Petra Smolej

Veterani: 1. Ciril Kozjek, 2. Miro Šemrov, 3. Darko Makovec, 3. Marjan Peklaj

Dvojice: 1. Paolo Pisani, Bojan Maselj, 2. Darko Makovec, Tone Kralj, 3. Gaber Kontelj, Oleksander Palchikovskiy, 3. Lucija Grad, Marjan Mencigar

Od kamniških igralcev, ki so pokazali veliko znanja in poguma so izstopali naslednji: Tomaž Zelič, Tone Kralj, Božo Rojc, Srečo Berlic, Tadej Zelič in Robert Hočevar med starejšimi ter Svit Dimic, Jaka Hace, Nace Kališnik, Svit Resnik in Rok Fabjan med mlajšimi tekmovalci.

Za vzorno in brezhibno izvedbo prvenstva so poskrbeli marljivi športni delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik.

Zapisal: Željko Đurić

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve