Naslovnica / NOVICE / 13. redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

13. redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda

Dopoldan je v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici potekal 13. redni letni občni zbor Društva podeželskih žena Kamnik – Komenda. Članice so medse povabile tudi župana Marjana Šarca, ki se je z veseljem odzval njihovemu vabilu.

Predstavljena so bila poročila in realizacija dela v lanskem letu ter potrjen program dela za leto 2017. Kot je v imenu predsednice Društva podeželskih žena Kamnik- Komenda Cvetke Ristovski poudarila podpredsednica Joži Svetlin, podeželske žene, gospodinje in kmetice ustvarjajo svoje dobrote z vso predanostjo ter tako ohranjajo ta edinstven način življenja.

V letu 2016 so se sestajale na rednih mesečnih sestankih, bile aktivne na občnih zborih sosednjih društev, ustvarjale dobrote na kuharskem tečaju na Koželjevi domačiji, Mateja Reš jim je prikazala, kaj vse narediti s hrano, ki nam zraste na vrtu, v oktobru so pekle in kuhale brez električne energije, v novembru pa na temo Martinove pojedine pekle v krušni peči. Seveda so tudi potovale in se na dveh ekskurzijah podale po poteh Slovenije, si ogledale predelavo in prodajo svežega mesa, oljarno ter se razvajale v termah. Še in še bi lahko naštevali, bile pa so predvsem aktivne v duhu krepitve našega podeželja.

Župan Marjan Šarec se jim je ob tej priložnosti zahvalil za njihovo delo in za medsebojno sodelovanje: »Lepo, da se mesečno dobivate, se usklajujete in to je prava pot. Torej vaša skupna druženja so pomembna za to, da se rodijo nove ideje in kot društvo prispevate k skupnosti, v kateri živite. Kot smo slišali, ste tudi v lanskem letu pripravile pogostitev ob praznovanju občinskega praznika, zato bi se vam rad ob tej priložnosti zahvalil, saj s tem prispevate velik delež k temu, da je praznik Občine Kamnik, ki je velik organizacijski zalogaj, uspešno izpeljan. Vaš program delovanja je pester in prav je tako, saj se ob vseh predavanjih in delavnicah lahko naučite vedno kaj novega, prihajajo novi trendi in potrebno je ostajati v koraku s časom. Prepričan sem, da bo med nami tudi letos sodelovanje dobro. Za konec pa vam želim vam uspešno delo, uspešna druženja, imejte se lepo, naučite se veliko novega in držite skupaj.«

 

Ob zaključku občnega zbora so zbrani prisluhnili predavanju častnega občana Občine Kamnik dr. Aleksandra Dopliharja, ki jim podrobneje pripovedoval o revmi, pridružil se mu je Rostislav Gubič, ki je povedal veliko zanimivega o alternativnih oblikah zdravljenja revme, predsednik Sadjarsko vrtnarskega društva Tunjice Valentin Zobavnik pa je odgovarjal na vprašanja iz njegove stroke.

Za zabavo in smeh je s komedijo poskrbela Bernarda Štrajhar.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve