Naslovnica / ŠPORT / 14. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije

14. srečanje športnikov in medijskih osebnosti Slovenije

Srečanje, ki ga je organiziralo Društvo Dogodek Kamnik je bilo na nogometnem igrišča na Duplici. Imelo je nekaj osnovnih namenov, in sicer: pokazati spoštljiv odnos do sedanjih in predvsem nekdanjih vrhunskih športnikov ter njihovih dosežkov, prikazati vrednote, ki jih udejanja šport in sicer ekipni duh, prijateljstvo, spoštovanje nasprotnika in pravil, delovne navade, red in disciplina, doseganje optimalnih rezultatov in odličnosti) ter spodbujati športno-rekreacijske aktivnosti.

Podžupan Igor Žavbi  je športnikom v imenu Občine Kamnik zaželel obilo športnih užitkov in čim manj poškodb. Zbrane je pred pričetkom tekme pozdravil tudi predsednik Športne zveze Kamnik Dušan  Papež.  Osrednji del srečanja je bila nogometna tekma v malem nogometu na travi, ki se je končala z rezultatom 4:3. Po dvakrat sta zadela Ermin Šiljak in Jože Arko, po enkrat pa Miha Deželak, Darko Karapetrovič in Matej Tonin.

Letos so se dogodku pridružili nekdanji reprezentanti v nogometu, smučarskih skokih, biatlonu, smučarskih tekih, kolesarstvu ter glasbeniki, politiki, športni novinarji in drugi. Biatlonce sta »zastopala« Andrej Lanišek in Janez Vodičar, smučarje tekače olimpijca Jože Klemenčič in Jani Kršinar, nogometaše reprezentanta zlate selekcije Amir Karič, Ermin Šiljak ter Nenad Protega, reprezentant in sedanji pomočnik selektorja Robert Englaro, Darko Karapetrovič,  Darko Domadenik, Tomaž Strgar, bivši igralec Stuttgarta Gavrilovič Jovica, smučarje skakalce so zastopali Mitja Mežnar, Janez Zelnik, Darko Prevc in Tomaž Hrovat, od politikov se je prireditve udeležil Matej Tonin, občino Kamnik so zastopali Igor Žavbi, Dušan Papež in Franci Kramar, TV novinarje in radijske voditelje Tomaž Klemenčič in Miha Deželak, občino Komenda podžupan Igor Štebe, iz glasbenih vrst smo videli Staneta, Mateja Kregarja in Roberta Smolnikarja, iz reprezentance duhovnikov Slovenije pa je nastopil Simon Lorber.

 

Podžupan Igor Žavbi  je športnikom v imenu Občine Kamnik zaželel obilo športnih užitkov in čim manj poškodb. Zbrane je pred pričetkom tekme pozdravil tudi predsednik Športne zveze Kamnik Dušan  Papež.  Osrednji del srečanja je bila nogometna tekma v malem nogometu na travi, ki se je končala z rezultatom 4:3. Po dvakrat sta zadela Ermin Šiljak in Jože Arko, po enkrat pa Miha Deželak, Darko Karapetrovič in Matej Tonin.

Pred tekmo so odigrale ekipe Tuhinja in Lukovice, tekme pa je sodil Miran Štros. Za uspešno izvedbo in pomoč se zahvaljujemo: Zavarovalnici Triglav,  Borutu Pangeršiču, Lespalu, Zavodu občine Kamnik za turizem, šport in kulturo, podjetju Izvirska voda 902, Dušanu Papežu, tesarstvu Štebe ter članoma Društva dogodek Kamnik Božu Pileju in Branku Bezovšku.

Napisal: Jože Arko
Foto: Občina Kamnik