Naslovnica / ŠPORT / 15. Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu za mlade do 15 let

15. Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu za mlade do 15 let

Tradicionalno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu za mlade do 15 let je bilo odigrano v dveh igralnih dneh. V športni dvorani centra CIRIUS Kamnik so tekmovali v torek, 14. maja in v telovadnici OŠ Marije Vere v sredo, 15. maja. Igralke in igralci so pokazali visok nivo znanja, borbenosti, želje po zmagah in veselje do športnega udejstvovanja.

Po prvenstvu za člane in za veterane, ki je odigrano 5. maja, so tokrat mladi igralci pokazali, kaj so se naučili in koliko so napredovali v zadnjem letu. O kvaliteti nastopajočih zgovorno pove podatek, da se trenutno najboljši kamniški igralki, Lučki Oražem, ki je uvrščena med šestnajst najboljših igralk v Sloveniji, ni uspelo prebiti iz začetne skupine. Dosegla je dva poraza in se je kot tretja v skupini uvrstila v tolažilno kategorijo, kjer je na koncu sicer » pritisnila na plin« in zmagala toda z grenkim priokusom. S svojim pristopom, z veseljem do namiznega tenisa in tudi z znanjem so navdušili mladi s posebnimi potrebami, ki so tekmovali v CIRIUSU. Igralcu Ivu Krištofu, ki je na vozičku in je sicer sila resen fant se pri igranju namiznega tenisa, ob kakem lepem udarcu, iskren nasmeh nepričakovano nariše na obrazu in nakaže, da je trenutno srečen in da se počuti zelo lepo. Taki trenutki, ki jih je na kamniškem tekmovanju bilo veliko, so neprecenljivi in vredni veliko več od vseh osvojenih kolajn in pokalov.

Najboljši na 15. Mednarodnem prvenstvu Kamnika za mlade so bili:

Kategorija do 12 let s posebnimi potrebami:

1. Maj Guštin Jurkošek
2. Peter Rus
3.- 4. Kristjan Štiftar
3.- 4. Kristjan Tadić

Zmagovalec tolažilne kategorije: Filip Perko

Kategorija mladostniki s posebnimi potrebami:

1. Matej Marinšek
2. Rene Gumpot
3.- 4. Matic Novak
3.- 4. Manca Potočnik

Zmagovalec tolažilne kategorije: Ivo Krištof

Kategorija do 12 let:

1. Žiga Jamnikar
2. Nik Pervinšek
3.- 4. Jakob Divjak
3.- 4. Jaka Serko

Zmagovalec tolažilne kategorije: Bine Mali

Kategorija do 15 let:

1. Rok Fabijan
2. Cene Kališnik
3.- 4. Ramajl Mujakić
3.- 4. Žiga Žele

Zmagovalka tolažilne kategorije: Lučka Oražem

Mladinsko prvenstvo Kamnika so z zanimanjem spremljali tudi priznani strokovnjaki. V dvorani sta bila prisotna namiznoteniški trener Iztok Klančar ter vodja Ljubljanske namiznoteniške lige Janez Zore. Oba sta pohvalila kvaliteto in vnemo nastopajočih ter lično izvedbo tekmovanja.

Ob vseh lepih kamniških tekmovanjih v tej sezoni in ob pridobitvi nove razsvetljave v dvorani OŠ Marije Vere, nas je s svojim obiskom presenetil in razveselil, predsednik Namiznoteniške zveze Slovenije, Tomaž Kralj. S svojo ekipo NTK Ljubljana je prišel na naš večerni trening in na prijateljsko tekmo. Povedal je, da dober glas seže v deveto vas, da je o Namiznoteniškem klubu Kamnik slišal veliko lepih in pohvalnih besed in da se je prišel prepričati o tem in nas pozdraviti. Pohvalil je pogoje za namizni tenis, ki jih imamo, in nam zaželel vso srečo na športni poti. Rezultat tekme NTK Kamnik : NTK Ljubljana je bil 6 : 3 za domače. Po dve zmagi za NTK Kamnik so dosegli Darinka Mali, Marko Osolnik in Luka Koželj.

Naslednje tekmovanje, za Kamničane zelo pomembno in zanimivo, bo v Novi Gorici v ponedeljek, 20. maja. Na polfinalnem šolskem državnem prvenstvu v namiznem tenisu bodo nastopili Tim Berk Skok in Jaka Rutar iz OŠ Frana Albrehta, Inna Pejčin iz OŠ Toma Brejca ter Lučka Oražem iz OŠ Marije Vere. O dosežkih mladih mojstrov bele žogice v bližnji prihodnosti vas bomo, drage občanke in spoštovani občani, pravočasno obveščali.

Zapisal: Željko Đurić
Foto: Jani Makovec

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve