Naslovnica / KULTURA / 170 godbeniških pomladi na Kamniškem

170 godbeniških pomladi na Kamniškem

Mestna godba Kamnik v letošnjem letu praznuje kar dva visoka okrogla jubileja, in sicer 170 let godbeništva v Kamniku ter 120 let ustanovitve Mestnega godbenega društva, godbenice in godbeniki pa so se odločili, da bodo častitljiva jubileja proslavili nekoliko drugače kot običajno.

V ta namen so včeraj v Kamniku pripravili prireditev »170 godbeniških pomladi« na katero so v Kamnik, tudi kot v spodbudo za njihovo nadaljnje delo, povabili godbene prijatelje iz mlajših in še ne tako uveljavljenih godb.

Godbeniki in godbenice godb Mestne godbe Kamnik, Stranje, Komenda in Dobrova Polhov Gradec, so s promenadnim nastopom, ki so ga začeli pri rojstni hiši Rudolfa Maistra, poživili Šutno in se sprehodili do parka pri železniški postaji, kjer sta jih pozdravila predsednik Mestne godbe Kamnik Boris Selko in župan Marjan Šarec.

 

Godbeniki so obiskovalce prireditve razveselili še z nekaj glasbe, kar je bilo kot nalašč za prijetno druženje v parku Evropa, kjer so te dni, v okviru festivala Igra rož, postavljene tudi stojnice, na katerih je moč dobiti okrepčilo.

Fotografije: Občina Kamnik, Kamnik.info