Naslovnica / ŠPORT / 19. kamniški kros: Mesto polno kolesarjev

19. kamniški kros: Mesto polno kolesarjev

Središče Kamnika že od jutranjih ur zaznamuje kolesarski utrip številnih kolesarjev, ki so se prišli pomerit na letošnji, že 19. Kamniški kros.

Tekmovanja v posameznih kategorijah so se začela že ob 10. uri dopoldne, vrhunec pa bo letošnja prireditev v organizaciji Calcit Bike Teama, ki jo zaznamuje številna in močna mednarodna udeležba, doživela v zgodnje popoldanskih urah, ko se bodo med seboj pomerili najboljši tekmovalci in tekmovalke, tako da imate še čas, da si katero izmed atraktivnih dirk ogledate tudi sami.

kamniski kros 2016 4

Na 19. Kamniškem krosu, ki letos šteje tudi za mednarodne točke, tekmuje okrog 300 tekmovalcev, ki prihajajo iz 50-ih kolesarskih klubov in 10-ih držav širom sveta, spričo zanimive in razgibane trase proge, ki deloma poteka tudi po mestnih ulicah, pa sodi med ene izmed lepših in zanimivejših tovrstnih prireditev, dasiravno je letošnja proga, zaradi nedavnih obilnih padavin, precej razmočena, blatna in tudi zahtevna, kar pa sami prireditvi daje še dodaten adrenalinski čar.

Zaprtje mestnega središča med posameznimi stanovalci mesta, kot običajno, zbuja nekaj slabe volje, zaradi prireditve pa bo bržčas nekaj malega težav tudi na kamniških Žalah, kjer sta v popoldanskih urah napovedana dva pogreba. Organizatorji krosa pravijo, da so že sprejeli vse potrebne ukrepe, da prireditev ne bo motila pogrebnih slovesnosti, edino pogrebci, spričo zasedenosti parkirišč, najbrž ne bodo mogli parkirati ob samem pokopališču.

kamniski kros 2016 26

 

Organizatorji prireditve se vsem občanom zahvaljujejo za strpnost in razumevanje, kajti navsezadnje gre za veliko mednarodno športno prireditev v Kamniku, ki je bila napovedana načrtovana že lep čas v naprej.

Ob 16. uri bo v mestnem središču tudi vedno zanimiva tekma poganjavčkov, ki ji bo sledila slovesna podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam letošnjega Kamniškega krosa.