Naslovnica / Črna kronika / 19-letnik je zaradi prevelike hitrosti z Golfom poletel v zrak in povzročil nesrečo

19-letnik je zaradi prevelike hitrosti z Golfom poletel v zrak in povzročil nesrečo

Popoldansko prometno nesrečo v Podgorju je povzročil 19-letni voznik vozila VW Golf, ki je zaradi prevelike hitrosti najprej trčil v odbojno ograjo, na bankini poletel v zrak, nato pa trčil v vozilo 35-letne voznice.

Kamniške urgentne službe so bile nekaj po 18. uri obveščene o prometni nesreči v Podgorju pri Kamniku, v kateri sta bili udeleženi dve vozili.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti z dosedaj zbranimi obvestili ter ogledom kraja nesreče ugotovili, da je nesrečo povzročil 19-letni voznik osebnega vozila znamke VW Golf, ki je prehitro pripeljal iz smeri Križa proti Podgorju. Ko je pripeljal v levi ovinek v bližini naslova Podgorje 130, ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na desno bankino, nakar je z vozilom zapeljal na odbojno ograjo in bankino, kjer ga je dvignilo v zrak.

Nekaj pred tem je iz stranske ulice, ki vodi proti ribniku na Križu, zapeljala 35-letna voznica v katero je  vozilo povzročitelja silovito trčilo, zaradi česar je vozilo voznice odbilo v betonski zid ter nazaj na vozišče, medtem ko je vozilo povzročitelja nadaljevalo pot in treščilo v stanovanjsko hišo.

K sreči se je siloviti trk iztekel razmeroma srečno, saj sta povzročitelj in voznica sta v nesreči utrpela lažje telesne poškodbe, zaradi katerih sta bila  z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, medtem ko se otrok, ki se je nahajal v vozilu voznice, v nesreči ni poškodoval.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali mesto nesreče, usmerjali promet, na obeh vozilih odklopili akumulatorje ter razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom.

Preizkus alkoholiziranosti pri 19-letnem povzročitelju je bil negativen, je pa v nesreči, po nestrokovni oceni, nastalo za kakih 10.000 evrov materialne škode. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah bodo policisti zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.