Naslovnica / Črna kronika / 20-letni voznik BMW-ja je ugriznil policista
Simbolična fotografija.

20-letni voznik BMW-ja je ugriznil policista

20-letni voznik BMW-ja, ki so ga policisti uspeli ustaviti šele s pomočjo stingerja, je policista ugriznil v roko.

Policisti so včeraj ob 8-ih, z namenom kontrole, v Črnučah pričeli s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljati osebno vozilo znamke BMW, ki pa znakov policistov ni upoštevalo, ter vožnjo nadaljevalo v smeri proti Domžalam. Policisti so vozilo sicer večkrat poskušali ustaviti, vendar je voznik še vedno naprej pospešeno vozil naprej po regionalni cesti proti Trojanam.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, voznik med vožnjo ni upošteval cestnoprometne signalizacije, vozil je prehitro in skoraj povzročil prometno nesrečo, policisti pa so uspeli vozilo ustaviti šele s pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil (stinger), katerega je voznik prevozil v naselju Kapla.

Ko 20 letni voznik ni mogel več nadaljevati vožnje je zapeljal na travnik, izstopil iz vozila in pričel vpiti na policiste. Policisti so uporabili prisilna sredstva, da so osebo obvladali, med tem pa je 20 letnik enega izmed policistov ugriznil v roko ter ga lažje poškodoval

Vozniku je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je bil sicer negativen, je pa pozitiven rezultat pokazal hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog, so pa policisti osumljencu izdali tudi plačilni nalog zaradi kršitve odloka.

Policisti še preverjajo vse okoliščine v zvezi suma storitve kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu, ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi o čemer bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, obenem pa vse morebitne priče dogodka ali osebe, ki so bile med vožnjo morebiti ogrožene naprošajo, da se zglasijo na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad, Posavskega 3, ali pokličejo na telefonsko številko 01/589-60 00 oziroma 113.