Naslovnica / NOVICE / Hrtji svet na potepu po Kamniku

Hrtji svet na potepu po Kamniku

V nedeljo, 22. Novembra 2015, so ulice Kamnika zavzeli posvojeni hrti, ki prihajajo iz Španije in Irske in so svoj dom že našli pri odgovornih družinah v Sloveniji.

Prostovljci v društvu Hrtji svet Slovenije smo s srcem in z dušo osredotočeni na problematiko galgov in podencov v Španiji, ki jih izkoriščajo za lov na zajce, medtem ko na Irskem zaradi človeškega pohlepa trpijo lurcherji in greyhoundi. Osnovni namen društva je iskanje odgovornih domov za španske hrte, podence, lurcherje in greyhounde, kjer bodo lahko varno živeli življenje, kot si ga zaslužijo – v toplem objemu svoje družine.

hrti 4

 

Ker je problematika odsluženih hrtov mnogim še nepoznana, skušamo s promocijskimi sprehodi mimoidočim čim bolj predstaviti delovanje našega društva. Tako nas je pot zanesla tudi v Kamnik, kjer smo se z našimi posvojenci ponosno sprehodili od policijske postaje pa vse do Duplice in nazaj.

Med potjo so naši posvojeni hrti delili tudi hrtje tačke za srečo, katere so mnogim Kamničanom prinesli nasmeh na obraz. Kamnik nas je kljub slabemu vremenu navdušil in z veseljem se bomo še kdaj sprehodili po njem.

V Kamniku pa je dom pri članici društva Hrtji svet, Tjaši Božič, našla tudi galgina Angola, s katero se vsak dan sprehajata po ulicah Kamnika. Če vas kaj zanima, ju lahko brez skrbi ustavite, da spoznate posvojenko Angolo in ju vprašate o našem društvu, o možnostih posvojitve in o tem, kako sploh izgleda življenje s povojenim hrtom. Več informacij pa lahko najdete tudi na naši spletni strani: http://www.hrtjisvet.org/hs/.

Društvo Hrtji Svet Slovenije