Naslovnica / ŠPORT / 24urni naskok Svetega Primoža

24urni naskok Svetega Primoža

S skupinskim štartom pri Domu krajanov na Vegradu, se je včeraj popoldne začela tradicionalna rekreativno-športna prireditev 24ur Svetega Primoža.

Včeraj popoldne, ob 17. uri se je kakih 100 udeležencev, izpred Doma krajanov na Vegradu, podalo na 24urno obleganje Svetega Primoža, njihov cilj pa je, da v 24. urah kar največkrat prehodijo oz. pretečejo priljubljeno izletniško pot od izhodišča do vrha.

24ur_sv_primoz

Skupinska slika pred štartom.

Letos so si, predvsem zaradi varnosti in lažje organizacije, udeleženci malenkostno olajšali delo, saj so kot izhodišče postavili Dom krajanov na Vegradu, medtem ko so imeli v preteklih letih startno izhodišče pri vratarnici podjetja Calcit.

Za najboljšimi udeleženci je trenutno že dobrih 16 ur hoje oz. teka, največ vzponov v tem času, pa je med moškimi opravil Igor Alpner, ki je zbral že 16 vzponov, medtem ko je najvztrajnejša pohodnica zaenkrat Helena Križanec, ki je opravila 15 vzponov in spustov. Sledijo Rudi Balantič, Boštjan Kos in Primož Frantar s 14. vzponi, ter Helena Bogataj s 13-imi vzponi.

Naj ob tem dodamo še zanimivost, da se je Matej Hribar, lanski zmagovalec te 24-urne vzdržljivostne preizkušnje, po 12-tih vzponih poslovil od semprimoških sotekmovalcev in se, tako za rekreacijo, podal v Ljubljano na tek trojk.

24-urno obiskovanje Svetega Primoža se bo zaključilo ob 17. uri na Svetem Primožu, ko bo sledila podelitev priznanj, najbrž pa tudi manjša priložnostna zabava.