Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / 25 let trgovine Veriga Kamnik

25 let trgovine Veriga Kamnik

V teh dneh  trgovina Veriga Kamnik na Tomšičevi ulici 17 praznuje jubilej in sicer 25 let od odprtja. Davnega leta 1992, ko je Slovenija stopila na svojo pot osamosvojitve se je gospod Miro Homar z svojo ženo Tončko odločil, da tudi onadva poskusita narediti nekaj novega.

Z veliko truda, vnemo, veseljem in pričakovanjem sta začela na svoje. Potrebno je bilo ogromno odrekanja, dela, skrbi in veselja do trgovine, da sta uspela. Danes po vseh teh letih je trgovina znana po celi občini in še izven nje. Pregovor pravi: »če nikjer ne dobiš, dobiš v Verigi pri Tončki, če ne danes pa sigurno v nekaj dneh, od šivanke do štedilnika, se dobi v tej trgovini«.

Res je, to drži. Velika ljubezen do trgovine in ustrežljivost, trgovska žilica in spoštovanje do strank, je odlika te trgovine. Za vse to pa je bila potrebna tudi dobra ekipa trgovk, ki so se zelo trudile za zadovoljstvo strank. Veliko vlogo v darilnem programu je imela gospa Milena, gospa Lidija, gospa Breda  in gospa Vida. Vrsto  let so z svojim ustvarjanjem in aranžiranjem osrečile kupce, ki so v trgovino prihajali po darila za različne priložnosti. Čeprav se je danes ekipa prodajalk in aranžerk spremenila, se še vedno trudimo, da naši kupci odidejo zadovoljni in veseli. Gospa Majda in gospa Nevenka vam bosta ob nakupu daril z veseljem priskočili na pomoč. Zato Vljudno vabljeni.

Brez organizacije in vodenja gospe Brede in nabavnega v trgovini gospoda Pavleta, pa nebi mogli biti. Njuna skrb in požrtvovalnost sta nujna, da trgovina dobro posluje. Gospa Tončka kljub starosti in pred leti tudi hudi  bolezni,nas nasmejana rada obišče za kakšno urico, z nami in z strankami pa z veseljem izmenja svoje dragocene življenjske izkušnje. Nam skuha dobro kavico in pocrklja z domačo sladico. Čeprav se je gospod Miro pred nekaj meseci nepričakovano in za zmeraj poslovil od trgovine in svojih najbližjih, mu  moramo biti hvaležni za njegovo pot, ki si jo je zadal leta 1992.

Kljub upadanju prometa in odprtju velikih in konkurenčnih trgovskih centrov, je trgovina Veriga vztrajala in še bo vztrajala za zadovoljstvo svojih kupcev.

Iskrena hvala vsem našim kupcem za zaupanje in vabljeni v trgovino Veriga.

Majda Novak