Naslovnica / Črna kronika / 28-letni voznik je kršil Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ter povzročil prometno nesrečo

28-letni voznik je kršil Odlok o začasni prepovedi gibanja in zbiranja ter povzročil prometno nesrečo

Voznik, ki je danes v Mengšu povzročil prometno bo, razen plačilnega naloga za povzročitev nesreče, dobil tudi globo zaradi kršitve Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja.

Danes dopoldne, okoli 11.30, so bile urgentne službe obveščene o prometni nesreči na Grobeljski cesti v Mengšu.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je nesrečo je povzročil 28-letni voznik osebnega vozila, ki je izsilil prednost 19-letnemu vozniku osebnega vozila, pričemer je vozilo slednjega po trku odbilo še v ograjo, ki jo je podrl in trčil v bližnji objekt.

Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala, policisti pa so povzročitelju izdali plačilni nalog, bo zoper 28-letnika pa bo podan tudi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, in sicer zaradi kršitve Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, očistili vozišče in nudili pomoč pri umiku poškodovanih vozil z vozišča.