Naslovnica / ŠPORT / 29. Mekinjski kros je zaznamovalo tradicionalno deževje

29. Mekinjski kros je zaznamovalo tradicionalno deževje

27. april – V Mekinjah pod mekinjskim samostanom je potekal že 29. mekinjski kros ter 11. memorial Mira Petka, ki je minil v znamenju dežja. Tako najmlajši kot najstarejši so tekmovali po blatni progi, gledalci pa so lahko videli tudi kar nekaj padcev, vendar se noben udeleženec na spolzki in blatni progi ni poškodoval, tekači pa so bili nad razgibanim in raznolikim terenom proge navdušeni.

Progo  so odprli najmlajši, dečki in deklice, ki so se pomerili pri teku na 500 metrov, najmlajši udeleženec krosa pa je štel komaj leto in pol. Tem so sledili malo starejši otroci, ki so se pomerili na 500, 1000m in 2000m, nato moški in ženske 5 kilometrov, najbolj vzdržljivi pa so se pomerili na 10 kilometrski progi.

Poleg tekačev pa je na progi nastopilo okrog 20 štirinožcev, ki so tekli poleg svojih lastnikov v disciplini canicross, letos že 5. leto zapored. Sprva vznemirjeni kužki so progo zlahka premagali, saj so bili vsi tekmovalci in njihovi pasji prijatelji dobro pripravljeni.

 

Skupinska slika organizatorjev in sodelavcev letošnjega Mekinjskega krosa, ki so kljub vremenu uspeli tradicionalni tek spraviti domala dobesedno pod streho.

Opomba: Rezultate 29. Mekinjskega krosa si lahko ogledate na strani – https://prijavim.se/results/match/2042/29__MEKINJSKI_KROS_27__APRIL_2017

 

Besedilo in fotografije: Jernej Ftičar, ŠKD Mekinje