Naslovnica / Črna kronika / 42-letnemu »kamniškemu žurerju« so policisti zasegli 19 kosov audio in video naprav s katerem je povzročal hrup

42-letnemu »kamniškemu žurerju« so policisti zasegli 19 kosov audio in video naprav s katerem je povzročal hrup

Zaradi večkratnih kršitev so policisti 42-letnemu Kamničanu zasegli večjo količino naprav, s katerimi je povzročal hrup ter kršil javni red in mir, oglobili pa so tudi njegovega 35-letnega prijatelja iz druge občine.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so kamniški policisti minuli vikend, posredovali zaradi hrupa v enem izmed stanovanj v Kamniku.

Ker so se podobne prijave in kršitve s hrupom (glasna glasba) v preteklosti vrstile kot po tekočem traku, so policisti od pristojnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo, ob njihovem prihodu pa je bil iz stanovanja 42-letnega Kamničana  ponovno zaznan hrup.

Ob vstopu v stanovanje so policisti ugotovili, da 42-letnik, ki mu je bila, zaradi prej omenjenih kršitev, v preteklosti interventno odklopljena tudi elektrika, hrup povzroča skupaj s 35-letnim moškim.

Tekom hišne preiskave so policisti zasegli 19 kosov audio in video naprav, s katerimi je 42-letni kršitelj že večkrat povzročal hrup, ker pa je »kamniški žurer« tudi v času hišne preiskave nadaljeval s kršitvami javnega reda in miru, pri čemer je žalil tudi policiste, mu bil najprej izdan plačilni nalog, v nadaljevanju pa mu je bilo odrejeno še pridržanje.

Zoper »kamniškega žurerja« bo podan obdolžilni predlog na sodišče, plačilni nalog pa je bil izdan tudi 35-letniku, saj je, ker je iz druge občine, kršil odloke izdane na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.