Naslovnica / Črna kronika / 66-letnik brez izpita in z neregistriranim avtomobilom je bežal pred policisti in povzročil nesrečo

66-letnik brez izpita in z neregistriranim avtomobilom je bežal pred policisti in povzročil nesrečo

Policisti so včeraj v Homcu lovili 66-letnega voznika osebnega vozila Renault, ki je policistom poskusil pobegniti ter med begom povzročil nesrečo.

Policisti so včeraj popoldan v Homcu zaznali nezanesljivo vožnjo voznika osebnega vozila Renault. Zapeljali so za voznikom in ga pričeli ustavljati s predpisanimi zvočnimi in svetlobnimi znaki. Slednji tega ni upošteval in pospešeno nadaljeval z vožnjo, pri tem pa povzročil prometno nesrečo, ko je trčil v drugo vozilo na vožnji.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je voznik po trčenju poskušal s kraja pobegniti vendar so mu policisti to preprečili, zoper njega pa so uporabili tudi prisilna sredstva oz. so ga vklenili. Policisti so v nadaljnjem postopku ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z neregistriranim vozilom in pod vplivom alkohola (0.14 mg/l), medtem ko je strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odklonil.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, vozniku pa so policisti vozilo zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na sodišče.