Naslovnica / ŠPORT / 8 ur Rožiškega vrha 2019

8 ur Rožiškega vrha 2019

V soboto, 15. junija 2019, je potekala že 4. športna prireditev 8 ur Rožiškega vrha, v organizaciji Športnega in kulturneg društva Sela pri Kamniku.

Zagreti pohodniki, naskakovalci vrha so se zbrali že ob 8. uri zjutraj in kljub soparnemu zraku, pričeli s priljubljeno hojo v hrib in nazaj. Vmes so tekmovalce pozdravljali številni nabiralci borovnic, ki so čepeli  ob svojih grmičkih in trgali vijolične sadeže. Po razglasitvi najbolj vztrajnih in odločnih povratnikov na vrh in nazaj, smo nadaljevali s piknikom v zares prijetno hladem vrtu pri Petrušičevih, ki so nam za ta namem zopet prijazno odstopili svoj prostor. Na tem mestu se jim v imenu ŠKD Sela najlepše zahvaljujemo, saj so poskrbeli ne le za prostor, pač pa tudi za zavidljiv higienski standard 4 zvezdic v čisto novem toaletnem prostoru, postavljenem prav za to priložnost. Letošnja posebnost spremljevalnega programa je bilo tudi metanje podkev, ki je poželo zanimanje predvsem med mladimi obiskovalci.

V duhu važno je sodelovati, še lepše pa zmagati, smo podelili naslednje medalje:

V kategoriji žensk je prvo mesto, z enajstimi vzponi dosegla naša perspektivna atletinja in uspešna gorska tekačica Nuša Mali, 2. mesto je dosegla Jana Pavlič, tretje mesto pa sta si pravično razdelili Suzana Orehek in Barbara Mali.

V kategoriji moški in ostali, pa je največ vzponov (7) dosegel Jože Petrušič, ki se je na to pripravljal kar tri leta, drugo mesto je dosegel Stane šuštar, legenda med pohodniki na Rožiški vrh in 3. mesto pa je dosegel 10 letni Miha Mihelič. Na žalost nihče ni štel vzponov psa Lumpija, ki jih je tudi opravil kar nekaj.

Podelili pa smo tudi priznanja za največ vzponov v celem preteklem letu 2018.

Škd Sela se zhavljuje vsem sponzorjem, ki so omogočili tako prijetno druženje ob hrani in osvežilni pijači.

Se vidimo ob letu osorej.

Nataša Pivec, ŠKD Sela