Naslovnica / ŠPORT / 9. Mednarodno prvenstvo občine Kamnik v namiznem tenisu

9. Mednarodno prvenstvo občine Kamnik v namiznem tenisu

Marljivi člani Namiznoteniškega kluba Kamnik so že deveto leto zapored izvedli Mednarodno občinsko prvenstvo v namiznem tenisu posamezno in v dvojicah.

Tekmovanje, v počastitev državnega praznika, Dneva Rudolfa Maistra, je potekalo v OŠ Marije Vere v dveh igralnih dneh v soboto in v nedeljo, 1. in 2. decembra 2018.

V finalni del se je uvrstilo 48 igralk in igralcev, v starostnih kategorijah: do 18 let, do 50, do 65 in nad 65 let. Videni so borbeni, vrhunsko kvalitetni dvoboji, pri katerih so uživali kakor igralci, tako tudi gledalci. Pri svečani otvoritvi tekmovanja je tenorist Metod Palčič čustveno zapel Zdravljico in tako prisotnim podaril nepozaben spomin na naše tekmovanje, na gostoljubno mesto Kamnik in na lepo deželo na sončni strani Alp.

Igralci so, za zelenimi mizami, pokazali, da so tudi oni neke vrste umetniki. Udarci pri katerih žogica dobi do 1000 vrtljajev na minuto se odbije od mize s tako presenetljivim pospeškom, da jo nasprotnik le s težka ukroti in vrne nazaj. Vrtljaji, rezane žoge in mojstrski servisi so elementi igre, ki nas prepričajo, da so namiznotenisači umetniki z loparjem in z belo žogico.

Kamnik so z lepo in gledljivo igro predstavili: Tadej Zelič, Damjan Đurić, Matjaž Mikuš, Edo Sikošek in Andrej Pasičnik.

Tuhinjsko dolino so predstavljali: Srečo Berlic, Ivo Zelič in dobitnik kolajne Dušan Volkar.

Šmarco so uspešno zastopali: Tone Starc, Tone Kralj in dobitnik pokala, Gregor Svetec.

Najboljši so prejeli 12 pokalov v finalnih skupinah, 12 kolajn v tolažilnih skupinah i 6 kolajn v kategoriji dvojic. .

Zmagovalci in osvajalci pokalov na 9. MP Kamnika so:

Do 18 let : 1. Lena Potrbin – Trbovlje, 2. Dominik Janc – Hrastnik, 3. Domen Stražišar – Cerknica

Do 50 let : 1. Martin Janežič – Šmarje Sap, 2. Andrej Potrbin – Trbovlje, 3. Gregor Svetec – Šmarca

Od 50 do 65 let : 1. Bojan Maselj – Domžale, 2. Drago Torkar –  Vrhnika, 3. Pirc Dušan – Kranj

Nad 65 let : 1. Pangrič Darko – Kranj, 2. Muzik Janez – Tržič, 3. Maks Burger – Trojane

V kategoriji dvojic je dosežen vrstni red: 1. Janez Zore, Andrej Potrbin – Domžale, Trbovlje, 2. Drago Torkar, Darko Makovec – Vrhnika, Žiri, 3. Gregor Svetec, Tone Kralj – Šmarca, Stahovica.

Podjetje Krka iz Novega Mesta je najboljše nagradilo z športnimi napitki z magnezijem in kalcijem, ki jim bodo pomagali do hitrejše regeneracije in posledično do boljših uspehov na prihajajočih tekmovanjih. Nagradilo je tudi najboljše mlade kamniške igralce: do 6. razreda, Luko Jokića za odmevna mednarodna rezultata na prvenstvu Varaždina, 2. mesto ekipno in 2. mesto posamezno, do 9. razreda, Dejana Jokića za zmago na Odprtem turnirju Slovenije za mlajše kadete v Puconcih in 19 letnega, Nejca Erjavca, ki dosega lepe zmage v 1. državni ligi za ekipo Mengeš Cornilleau in za njegov uspešen nastop na tekmovanju TOP 8  Republike Slovenije v Ravnah na Koroškem.

Nastopajoče smo po tekmovanju spraševali o zadovoljstvu in vtisih in dobili naslednje odgovore:

Marteen Blaaw  35 let iz Nizozemske: »Že tretjič prihajam na vaše tekmovanje. To pomeni da sem zelo zadovoljen. Odlična organizacija, hitra izvedba, krasni igralci, ki so primerni mojem znanju in nivoju igre. Mesto je lepo, ljudje pa prijazni« je z nasmehom povedal mladi Marteen.

Tomaž Lajevec 75 let iz Ljubljane: »V letih, ko sem delal, kot športni komentator na RTV Slovenija, obiskal sem nešteto športnih prireditev. Vaša se mi zdi izredno pristna, domača, prijateljska in hkrati tekmovalna. Vaše tekmovanje je za dušo. Drugo leto ponovno pridem« nam je obljubil znani in izkušeni komentator Tomaž.

Dragica Lapanja nad 50 let iz Šenčurja: »Obiskujem vsa namiznoteniška tekmovanja po Sloveniji. Pri vas mi ni uspelo osvojiti kolajne ali pokala toda, vse je bilo odlično in lepo. Osebno mi je najlepši bil pevec Metod« je dodala nasmejana in hudomušna Dragica.

Za dobro in domače vzdušje in za vse lačne je tudi tokrat poskrbel Žiga Ukmar iz podjetja BBB gostinstvo, ki je večletni prijatelj in sponzor Namiznoteniškega kluba Kamnik. Na nedeljskem meniju so bile domače jedi na žlico: jota, pasulj in vampi, ki jih tekmovalci niso mogli prehvaliti.

Za brezhibno vodenje tekmovanja je čestitke prejel Janez Erjavec.

Naslednje veliko tekmovanje bo občinska ekipna namiznoteniška liga. Začela se bo v OŠ Marije Vere v soboto 15.12.2018 ob 10:00 uri. Prijave sprejemamo na NTK.Kamnik@gmail.com

Tjaša Žibert, Namiznoteniški klub Kamnik

X