Naslovnica / ŠPORT / 9. Odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

9. Odprto prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

Na 9. odprtem prvenstvu Kamnika v namiznem tenisu smo poleg posameznih tekmovanj v ženski in v moški kategoriji videli še tekmo amaterskih reprezentanc  Slovenije in  Srbije, ter zanimivo tekmo med žensko amatersko reprezentanco Slovenije in moško veteransko selekcijo Kamnika nad 60 let. Prvenstvo je odigrano v OŠ Marije Vere v nedeljo 4.10. 2020.

Po navodilih NIJZ smo izvedli vse obvezne varnostne anti-koronske ukrepe: meritev temperature, razkuževanje, prihod z maskami, distanca med sodelujočimi (razen pri fotografijah), zapisnik s podatki vseh udeležencev, tekmovanje z omejenim številom igralcev in brez gledalcev.

V ženski kategoriji so najboljše bile: 1. Dragica Lapanja, Kranj, 2. Jasna Šebjanič Pupis, Postojna, 3. Petra Smolej, Križe in 4. Vida Mlinar, Žiri. Odlično sta nastopili kamniški igralki Vita Berčič in Tea Brletič.

V moški veteranski kategoriji nad 60 let so nosilci kolajn: 1. Miloš Kramaršič, Beograd, 2. Maks Burger, Domžale, 3. Ciril Kozjek, Šenčur in 4. Miroslav Jelača, Beograd.

V tekmi reprezentanc Slovenije in Srbije je v izenačenih dvobojih, na krilih navdihnjenega župana občine Šenčur, Cirila Kozjeka, slavila domača reprezentanca z izidom 3 : 1. Poleg dveh zmag Kozjeka je odločilno dosegel Maks Burger, ki je v pretekli sezoni treniral v Kamniku in je vidno napredoval.

V prijateljski in revijalni tekmi med ekipama moške veteranske selekcije Kamnika in ženske amaterske reprezentance Slovenije je videna prava drama. Pri rezultatu 2 : 2 v dvobojih je odločilni dvoboj igral naš Božo Rojc proti državni rekreativni podprvakinji Jasni Šebjanič Pupis iz Postojne. Po vodstvu 2 : 1 v nizih je naš kapetan zapadel v krizo, zgrešil je nekaj »zicerjev«, nakar je Jasna dodala še par profesionalnih točk, preobrnila potek dvoboja in zmagala z izidom 3 : 2.  Za Kamnik so kvalitetno in srčno igrali: Srečo Berlic, Edo Osenk, Franc Sitar, Željko Đurić in kapetan Božo Rojc.

Trener NTK Kamnik, Boris Hribar je bil zelo zadovoljen z izvedbo tekmovanja in z videnimi borbenimi ter hkrati prijateljskimi dvoboji. Povedal nam je sledeče: » Pozna se, da je treningov bilo manj, toda pri starejših igralcih za mizami še vedno vidim iskrice v očeh, židano voljo in mladostniški športni duh. Vesel sem, da je po dolgem času v Kamniku odigrana mednarodna ekipna reprezentančna tekma. Upam, da nam bo zdravstvena situacija dovolila, da izpeljemo vse naše planirane namiznoteniške treninge in tekme v sezoni 2020/2021«.

Zapisal: Željko Đurić