Naslovnica / NOVICE / 92. redni občni zbor PGD Duplica

92. redni občni zbor PGD Duplica

Gasilci PGD Duplica smo se včeraj, 4. marca 2017, zbrali na svojem 92. rednem občnem zboru. Glavna značilnost letošnjega zbora je bila poleg podrobnih poročil o delovanju in porabi sredstev v preteklem letu, polna dvorana članov.

V PGD Duplica smo na letošnjem občnem zboru, skupaj z županom Marjanom Šarcem, največ razpravljali o prostorski stiski društva.

Z zavzetim delom v preteklosti je društvo danes eden od stebrov požarne varnosti v južnem delu občine. Načrtno delo z mladimi, zavzeto izobraževanje in usposabljanje, premišljeno opremljanje s potrebno opremo, prilagojeno operativnemu okolišu, je pripeljalo do velike prostorske stiske tako v orodišču, kjer zmanjkuje prostora za osebno zaščitno opremo, kot v ostalih prostorih, kjer se vse dejavnosti odvijajo v utesnjenih prostorih.

Župan je izpostavil napore Občine Kamnik pri pripravi prostorskega plana občine, ki bo podlaga tudi za rešitev naše prostorske stiske. V našem društvu želimo samo dovolja prostora za varno delo z mladimi, saj nam pomanjkanje varnih površin okoli gasilskega doma močno primanjkuje.

V zadnji Kamničanli je bilo celo iz ust presednika Gasilske zveze Kamnik, tovariša Semprimožnik Marjana slišati, da imamo na Duplici težave z mladino.

Mi imamo težave s pomanjkanjem prostora in z pomanjkanjem veteranov. Volje za izobraževanje in usposabljanje za učinkovito izvajanje zahtevnih posredovanj pa nam ne manjka. To nam prizna tudi župan, ki se je PGD Duplica iskreno zahvalil za vso delo v minulem letu, posebno pa se je zahvalil učinkotemu posredovanju pri gašenju gostinskega objekta pri spodnji postaji žičnice v Kamniški Bistrici.

Janez Kunc,
PGD Duplica