Naslovnica / KULTURA / Adijo samski stan – nova skladba ansambla Galop

Adijo samski stan – nova skladba ansambla Galop

 

Lansko leto je ansamblu Galop minilo v znamenju menjave dveh članov, ki sta izkoristila prestopni rok in se, v dobrobit zgodnjega spanca ter dobrega zdravja jeter, poslovila od “muskontarskega” življenja in krenila proti novim življenskim izzivom.

Nova zasedba ansambla je po pridružitvi harmonikarja Matica Mohoriča in basista Matjaža Vojska,  skupaj že dobro leto, s številnimi nastopi v predvolilnem času, pa so Galopovci zaslužili toliko, da so, potem ko so zaklali še prašička s prihranki, v studiju posneli novo skladbo. Studijsko snemanje je drag špas, zato se Galopovci nadejajo morebitnih predčasnih volitev, saj bi radi izdali tudi CD. Za boljšo promocijo in prepoznavnost ansambla, pa fantje svojo pevko že dlje časa nagovarjajo, da bi se slikala za Playboy, vendar v tem časopisu zaenkrat še nimajo priloge z narodno zabavno vsebino, zato fantje iščejo zveze in poznanstva, ki bi jim omogočile, da bi se z Damjanom Murkom slikali za njegov koledar.

No, mogoče vse napisano ni čisto res, zagotovo pa drži, da je v začetku oktobra je v studiu Mihelič nastal njihov prvi studijski posnetek v novi zasedbi in sicer polka z naslovom Adijo samski stan.

Besedilo skladbe je napisal Bernard Miklavc, melodijo Matej Omovšek, prisluhnete pa ji lahko s klikom na spodnji video.