Naslovnica / NOVICE / Akcija gorskih reševalcev: Pomoč pohodniku na Veliki planini

Akcija gorskih reševalcev: Pomoč pohodniku na Veliki planini

Velika planina, 1. 1. 2015 – Že prvi dan novega leta je se je za kamniške gorske reševalce začel z reševalno akcijo, saj so, okrog pol enajste dopoldne, dobili sporočilo, da je v turističnem naselju Šimnovec na Veliki planini pohodnika obšla slabost. Reševalci Postaje GRS Kamnik so oboleli osebi nudili prvo pomoč in jo pospremili v dolino do reševalnega vozila.

Kljub temu, da gre za praznični čas, ko je na Veliki planini moč najti kar precej »oslabelih« oseb , je šlo v tokratnem primeru za akcijo, ki je bila posledica resnih zdravstvenih težav in ne morebitnega pretiranega veseljačenja.

podpornikGorski reševalci iz Kamnika vam želijo veliko užitkov v gorah, varen korak in sonce na obrazu ter opozarjajo, da kljub mamljivim hribom in goram, pri obisku planin ne pozabite na previdnost in ustrezno opremo.

Svojo podporo trudu in prizadevanjem gorskih reševalcev lahko izrazite tudi z nakupom nalepke podpornik GRS 2015, ki jo dobite na postajah GRS. Nalepka stane 5 €, donirana sredstva, pa so namenjena delovanju Sklada Okrešelj.

Nalepke Podpornik GRS 2015 lahko dobite tudi: v okrepčevalnici na Svetem Primožu, v Jarškem in Črnuškem domu, na Zelenem robu, v okrepčevalnici na Kranjskem Raku, v Kamniški Bistrici Pri Jurju in pri članih GRS Kamnik.