Naslovnica / NOVICE / Akcija “Smeti TO GO”

Akcija “Smeti TO GO”

Koronakriza je (prisilno)  spremenila naše navade. Kar je bilo prej samoumevno, zdaj ni več. Na primer iti na kavo ali na pico. Zdaj smo preklopili na TO GO oziroma »vzemi s seboj«. Saj to je čisto v redu, kajti gre vsaj za približek normalnosti. Vendar posledično trpi okolje. Kamorkoli se ozrete – ob cestah, ob sprehajališčih, rekah… – lahko opazite odvrženo embalažo in maske, seveda.

V Civilni iniciativi za Kamniško Bistrico smo zato odločili za akcijo »Smeti TO GO«. Ker v trenutnih razmerah žal ne moremo organizirati množične okoljevarstvene akcije, predlagamo, da se nam pridružite – kjerkoli in kadarkoli. Vzamete vrečko in poberete nekaj smeti ter jih seveda odložite tja, kamor spadajo. Brez skrbi, ni jih težko najti!

 

Včeraj, 25. 2. 2021, smo tako izvedli prvo v seriji takšnih akcij in očistili del rečne brežine Kamniške Bistrice pri Perovem. Ker smo bili le trije, zunaj, in z dovoljšno razdaljo, smo bili seveda usklajeni s številnimi korona-ukrepi, ki veljajo za ljudstvo. Na razdalji tristo metrov smo nabrali pet vreč smeti, ki smo jih lepo odložili tja, kamor spadajo. Ob povišani gladini bi se te smeti znašle v reki in kasneje kot mikroplastika v morju, v prsti, vodi, ki jo pijemo…

Torej na delo. Smeti zlepa ne bo zmanjkalo. Smeti TO GO.

Civilna iniciativa za Kamniško Bistrico