Naslovnica / NOVICE / Bo Alenka Jevšnik nova ravnateljica kamniškega vrtca?

Bo Alenka Jevšnik nova ravnateljica kamniškega vrtca?

Vse kaže, da bo nova ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik Alenka Jevšnik, saj jo je včeraj pri njeni kandidaturi podprl tako kolektiv oz. Vzgojiteljski svet vrtca, kot tudi kamniški občinski svet.

Ob skorajšnjem slovesu dolgoletne ravnateljice kamniškega vrtca Renate Hojs, je Vzgojno varstveni zavod Antona Medveda, februarja letos, objavil razpis za prosto delovno mesto ravnatelja oz. ravnateljice, na katerega se je s prijavami odzvalo 5 kandidatk.

Svet Vrtca Antona Medveda Kamnik je Občino Kamnik, kot ustanoviteljico zavoda, zaprosil za mnenje o prijavljenih kandidatkah. Prijave je obravnavala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občine Kamnik, ki je Svetu občine Kamnik pripravilo predlog sklepa, da pri kandidaturi, z izdajo pozitivnega mnenja k imenovanju, podpre imenovanje Alenke Jevšnik, in sicer z obrazložitvijo, da se kandidatki Alenki Jevšnik, glede na predstavljeno vizijo razvoja Vrtca Antona Medveda Kamnik ter ostalo predloženo dokumentacijo, poda pozitivno mnenje, medtem ko ostale kandidatke s svojo predstavitvijo niso bile dovolj prepričljive.

Po krajši razpravi, ki jo je zaznamoval Matej Tonin (NSi), ki je izrazil precejšnje, na trenutke že kar osebno nasprotovanje predlogu, ki ga je, spričo svoje politične moči, uspel nekako “vsiliti” tudi svoji svetniški skupini, kar bi najbrž lahko pripisali predvsem osebnim ali političnim razlogom, kajti z njegovim mnenjem se ne strinja niti dobršen del članov njegove stranke, so svetniki in svetnice, z večino glasov, sprejeli sklep in z izdajo pozitivnega mnenja, podprli imenovanje Alenke Jevšnik za ravnateljico.

Prav tako včeraj, je Alenka Jevšnik dobila tudi podporo kolektiva oz. Vzgojiteljskega sveta vrtca, ki je prav tako podprl njeno kandidaturo.

Postopek imenovanja nove ravnateljice s tem sicer še ni končan, saj mora Alenka Jevšnik pridobiti še soglasje Sveta staršev, ki bo zasedal danes. Glede na to, da je Jevšnikova v vrtcu zaposlena že 29 let, njeno delo pa je bilo s strani staršev večkrat pohvaljeno, bodo njeno imenovanje po vsej verjetnosti potrdili tudi starši. Končno besedo pri imenovanju bo imel Svet zavoda, ki pa bo bržčas zgolj formalno potrdil in požegnal voljo vseh predhodnih organov.

alenka_jevsnikAlenka Jevšnik je Kamničanka, rojena leta 1965, po poklicu vzgojiteljica predšolskih otrok oz. prof. socialne pedagogike, ki je v Vrtcu Antona Medveda Kamnik je zaposlena že od leta 1987 oz. 29 let.

Kamničani jo najbrž poznamo kar dobro, saj je že vseskozi prisotna, aktivna in dejavna na številnih področjih, tisti, ki jo poznamo tudi osebno, pa bi ji včasih morda lahko očitali kvečjemu jasno izražanje stališč in preveliko zagnanost ter predanost stvarem, ki se jih loti. Ampak nič hudega, saj nas v tem primeru prav to navdaja z dobršno mero upanja, da bo prav Jevšnikova, v primeru dokončnega imenovanja, kos vsem zahtevnim nalogam, ki jih s seboj prinaša vodenje kamniškega vrtca.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve