Naslovnica / Črna kronika / Alkohol je v Spodnjih Stranjah zakrivil novo nesrečo

Alkohol je v Spodnjih Stranjah zakrivil novo nesrečo

Včeraj popoldne, okoli 18.20, so bili policisti, gasilci in reševalci obveščeni, da je v Spodnjih Stranjah prišlo do prometne nesreče z udeležbo treh vozil, ki ji je znova botroval alkohol, povzročitelja pa bodo policisti, zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, tudi ovadili.

Policisti so z ogledom kraja nesreče in z zbranimi obvestili ugotovili, da je voznik (37) vozil osebni avtomobil Mazda CX7 skozi naselje Spodnje Stranje v smeri Kamnika. Pri tem je zaradi neprilagojene hitrosti dohitel vozilo Mazda 2, ki ga je vozil 30-letni voznik, in vanj trčil, Mazdo pa je pri tem odbilo naprej v vozilo Ford C Max, ki ga je vozil 86-letni voznik, ki je pred tem ustavil, da je invalidna oseba lahko varno prečkala cestišče.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je bila pri povzročitelju prometne nesreče ugotovljena prisotnost alkohola nad zakonsko dovoljeno mejo. Zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje, je bil zoper njega odrejen strokovni pregled.

V nesreči je voznik Mazde 2 utrpel telesne poškodbe, zaradi česar je bil, potem ko so ga reševalci oskrbeli, z reševalnim vozilom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik odpeljan v UKC Ljubljana. Po prvih podatkih naj bi utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

So pa na kraju nesreče posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.