Naslovnica / Črna kronika / Alkoholizirano ljubiteljico žurk in (pre)glasne glasbe so policisti odpeljali na iztreznitev

Alkoholizirano ljubiteljico žurk in (pre)glasne glasbe so policisti odpeljali na iztreznitev

Četudi se veseli december sploh še ni začel, so imeli policisti v minulem tednu opraviti kar z dvema občankama, ki sta s predvajanjem glasne glasbe motili sosede. Občanko iz Tunjške Mlake so zgolj oglobili, medtem ko so “žurerki” z območja Kamnika najprej izklopili elektriko, nato pa so jo, ker še vedno ni prenehala z s kršitvami, odpeljali še na iztreznitev.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7. do 13. novembra 2016)

 

TATVINA KOLESA  NA DUPLICI
07.11.2016 – Iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku na Duplici je neznanec izvršil tatvino zaklenjenega gorskega moškega kolesa rumeno-črne barve, neznane znamke, neznanih številk okvirja, s sprednjimi vzmetmi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NA ŽALAH GA JE UGRIZNIL NEMŠKI OVČAR
07.11.2016 – Občan je na PP Kamnik prijavil ugriz psa. Ugotovljeno je bilo, da oškodovanec sprehajal psa po naselju Žale v smeri Tunjiške ceste, ko je do njega pritekel nemški ovčar in ga ugriznil v nogo. Oškodovanec je sam poiskal zdravniško pomoč, policisti pa smo obvestili VURS, lastnik psa pa bo po zakonu o zaščiti živali izdan plačilni nalog.

ŽURERKA IZ TUNJIŠKE MLAKE
07.11.2016 – Ponoči je na območju Tunjiške Mlake stanovalka v stanovanjski hiši predvajala glasno glasbo, ki je bila za ostale stanovalce zelo moteča, saj so si ti želeli nočnega miru in počitka. Policisti so stanovalko za preglasno predvajanje glasbe oglobili.

ZASEG PREPOVEDANE SUBSTANCE
09.11.2016 – V postopku z mlajšim moškim, so mu policisti zasegli zvit cigaret z neznano snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo marihuano. Snov bo poslana v analizo in po ugotovitvah analize sledi zoper občana ustrezen ukrep.

VINJEN ŽALIL SOSTANOVALCA
09.11.2016 – Policisti so bili poslani v samski dom na Cankarjevo cesto, kjer se je stanovalec nedostojno vedel. Policisti so ugotovili, da je pijan moški iz sebe spravil vse mogoče žaljivke, izpljunil odvečno slino, ob prihodu policistov na kraj pa se ni pomiril, zato mu je bilo odrejeno pridržanje za 12 ur. Kršitelju je bil poleg tega izdan tudi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG VOZILA ZARADI PROMETNIH KRŠITEV
10.11.2016 – V naselju Moste so policisti ustavili voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo na podlagi zakona v cestnem prometu zaseženo in z avto vleko odpeljano v hrambo. Voznik bo svoje kršitve zagovarjal pred sodnikom za prekrške.

ALKOHOLIZIRANA LJUBITELJICA GLASBE
11.11.2016 – Na območju Kamnika je alkoholizirana občanka v pritličju stanovanjske hiše S predvajanjem glasne glasbe kršila javni red in mir. Ker ob prihodu policistov ni prenehala s kršitvijo, niti ni hotela sodelovati s policisti, je bila na kraj poklicana elektro služba, ki je v stanovanju odklopila elektriko. Ker kršiteljica tudi takrat ni prenehala in je nadaljevala s predvajanjem glasne glasbe iz svojega osebnega avtomobila pred stanovanjsko hišo, je bilo zoper njo na podlagi določil 109/II Zakona o prekrških odrejeno pridržanje. Zoper njo sledi še ustrezna globa.

POŽIG SMETNJAKOV PRI GLASBENI ŠOLI
12.11.2016 – Neznanec je ponoči pred glasbeno šolo Kamniku požgal zabojnike za smeti, zunanjo enoto starejše klimatske naprave in s tem glasbeno šolo oškodoval za 1000 evrov. Sledi kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

smetnjak-glasbena-2

POSKUS VLOMA V  STANOVANJSKO HIŠO V KOMENDI
11.11.2016 – Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do vloma v stanovanjsko hišo v Komendi. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec na vzvod z neznanim predmetom vlomil skozi okno v kletno etažo stanovanjske hiše, kar je slišala oškodovanka in ga pri dejanju zalotila. Storilec je nato pobegnil skozi okno hiše. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
13.11.2016 – Na območju Kamnika so policisti imeli v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,62 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika, ki se je najbrž bal, da bi moral na koncert Tanje Žagar, pa bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

X