Naslovnica / KULTURA / Ameriški glasbeno-kulinarični večer v ritmih jazza

Ameriški glasbeno-kulinarični večer v ritmih jazza

V prijetnem večernem pišu vetra, ki je s seboj nosil omamne dišave, se je v samostanu Mekinje slednjič le odvil glasbeno-kulinarični večer, ki je bil v letu 2020 zaradi zaprtja dvakrat odpovedan in prestavljen – v goste sta prišla Mia Žnidarič in Steve Klink, ki sta zbrane razvajala z jazzovskimi toni.

Obiskovalce je pred začetkom kulinaričnega koncerta pozdravil Noah Charney, ki ima kot Američan več kot zadostne praktične izkušnje z ameriško gastronomijo. Sicer pravi, da Slovenci dobro in zdravo jemo ter da je Slovenija najboljša dežela na celem širnem svetu, vendar pa da smo v eni točki »pogrnili«. Ameriških palačinkah.

Teh, pravi, si Noah želi in jih pogreša, vendar se je pripravljen zadovoljiti z navadnimi, slovenskimi palačinkami, včasih pa si visoke, rahle in napihnjene palačinke pripravi kar sam. No, na današnjem dogodku žal palačink, niti slovenskih niti ameriških ni bilo, bila pa je prava ameriška hrana in pijača, ki se je konzumirala tudi na pravi ameriški način. Sicer jih niso pripravljali Američani, je pa gostilna Repnik zbrane pocrkljala s hamburgerji in kokakolo, vse skupaj pa so dobili za “po peš” oziroma po ameriško “take-out”.

Obiskovalci pa se niso crkljali zgolj s hitro hrano temveč tudi z odlično glasbo, zakonca Mia Žnidarič in Steve Klink sta zbranim postregla s široko paleto jazzovskih okusov, od priredbe slovenske Lučke do priljubljene Somewhere over the rainbow ter vsega jazz ritma vmes.

 

Prav zagotovo so bili obiskovalci navdušeni, da se je v našo sredo vrnila Glasba z okusom, Dom kulture Kamnik pa obljublja, da jih bo v naslednjih mesecih še veliko, med njimi pa naj bi se znašla tudi dogodka z Irsko in Bolgarsko glasbo ter kulinariko.