Naslovnica / NOVICE / Ana Potočnik, s Križa pri Komendi, je dobitnica študentske Prešernove nagrade Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete

Ana Potočnik, s Križa pri Komendi, je dobitnica študentske Prešernove nagrade Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete

V petek, 14. decembra 2018 je v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani,  potekala podelitev študentskih Prešernovih nagrad Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete in Ferbarjevih nagrad Univerze v Ljubljani, Pedagoške fakultete, za leto 2018.

Med petnajstimi dobitniki Prešernovih nagrad je bila tudi mlada specialna in rehabilitacijska pedagoginja Ana Potočnik, ki je kot učiteljica za delo z učenci s posebnimi potrebami, zaposlena na Osnovni šoli 27. julij v Kamniku.

Ana je častitljivo nagrado dobila za svoje magistrsko delo, katerega naslov je Subjektivna ocena kakovosti življenja žensk z multiplo sklerozo.

Mlada intelektualka je svojo raziskavo opravila na vzorcu 60 žensk, 30 mlajših in 30 starejših, ki imajo recidivno remitentno obliko multiple skleroze. Ugotavljala je, kakšna je njihova kvaliteta življenja in predvsem, kaj na njo vpliva. Z zapisanimi ugotovitvami je prepričala strogo žirijo in si prislužila priznanje, ki jih Univerza v Ljubljani vsako leto podeli študentom Pedagoške fakultete.

Ani Potočnik sta k dosežku pripomogla mentorica dr. Tjaša Filipčič in somentor dr. Janez Jerman, ki sta oba izredna profesorja na ljubljanski Pedagoški fakulteti.

Nataša Planko