Naslovnica / KULTURA / Andrej Rozman Roza se je slekel na odru

Andrej Rozman Roza se je slekel na odru

Kljub temu da smo dobro zakorakali v zimske dni kakšnega hudega hladu danes ni bilo čutiti, k temu pa so botrovali tudi plesalke in plesalci iz Šinšina s svojimi energičnimi nastopi.

Na odru pod Malim gradom, so na prehodu iz popoldneva v večer nastopili Šinšinovci z najrazličnejšimi točkami.

Nekateri so nastopili sami, drugi v skupinah, tretji v parih – kakršna koli pa je že bila zasedba, so do navdušenja spravili prav vse gledalce. Ti so se jim pridružili na plesišču za nekaj minut in dokazali, da jim »džuskanje« ni prav nič tuje.

Za njimi je na oder stopil popularen pesnik, pisatelj, dramatik in igralec Andrej Rozman – Roza s Tekmovanjem za izbor pesmi večera. Tako se nam je predstavil kot Tomaž Krivec s pesmijo Pivska brivska, pa Rudi Kač z Intro nacionalo, nastopil je tudi Vilibard Špacapan z Mlekom pa Mihael Šuster z 29 sekundno pesmijo, ki nosi naslov Špon in Speed.

Za njim se je publiki predstavil še Marjan Močnik z depresivno poezijo o Nesrečnem vranu, pa Proud Marjan z Loibl Pass-om. Edina pevka tega večera Sestra Kristina Arzenšek je zapela pesem Samomorilka, Josip Tišler pa je nastopil s Kanapejem številka 36.

Seveda pa nastop ne bi bil zaokrožen brez samega Andreja Rozmana, ki je nastopil z nemo pesmijo, katera izvira iz stotega stoletja našega štetja. Ker so seveda naši predniki zelo pazili na to, kako se umetnost prenaša iz roda v rod, brez da bi nam jo ukradli, so razvili način petja pri katerem ne pojejo.

Ker pa takrat niso poznali ne čevljev niti hlač, se je Roza na odru seveda sezul in slekel! V “kikli” do gležnjev je zbranim tako predstavil Po jezeru bliz’ Triglava v pantomimi.

Še en krasen in zanimiv večer je minil v šotoru pod danes žal neosvetljenim Malim gradom, jutri pa je nov dan in z njim tudi nove predstave.