Naslovnica / Trači in tračnice / Ansambel Galop posnel skladbo: »Mar je še upanje«, ki jo posvečajo vsem onesnaževalcem narave

Ansambel Galop posnel skladbo: »Mar je še upanje«, ki jo posvečajo vsem onesnaževalcem narave

Ansambel Galop, zavoljo diverzije konkurenčnega ansambla Domačini, strašno hiti z delom, saj želijo še pred nastopom porodniškega dopusta svoje pevke, ujeti vsaj delček skorajšnje veseliške sezone.

Po nepreverjenih informacijah so previdni Galopovci najeli ropotarnico v kleti ljubljanske porodnišnice, kjer so si uredili zasilni studio in, kot odziv na včerajšnje množično onesnaženje naših krajev, nemudoma posneli naravovarstveno obarvan valček z naslovom »Mar je še upanje«.

Besedilo skladbe je napisal Bernard Miklavc, melodijo Bojan Zeme, aranžma pa je sestavil Milan Kokalj.

Snemanje naj bi potekalo v zabavno dinamičnem vzdušju, o čemer priča tudi priložena fotografija, nekaj težav naj bi bilo le z montažo, saj so  jo motili nenehni telefonski klici slovenskih naravovarstvenikov, ki želijo Galopovce zakupiti za celo sezono.

Vzdušje na snemanju nove skladbe ansambla Galop je potekalo v zabavnem in energičnem vzdušju. Foto: Tiskovna agencija Galop

Vzdušje na snemanju nove skladbe ansambla Galop je potekalo v zabavnem in energičnem vzdušju. Foto: Tiskovna agencija Galop

Galopovci so ponudbe vljudno zavrnili, saj se menda že pripravljajo na snemanje prvega slovenskega narodno-zabavnega CD-ja z otroškimi pesmi, ki nosi delovni naslov “Pleničke je pral…”

Za njihovo namero naj bi že izvedeli tudi Domačini, ki se nameravajo, na očitno provokacijo Galopovcev, odzvati z izdajo svoje različice moškega singla “Pri Petru”, če se bodo le uspeli dogovoriti za avtorske pravice z legendarnim triom Šiburgar. Pogajanja že tečejo, po neuradnih podatkih, pa naj bi bila trenutno pri tretji rundi.