Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Avtopralnica v Podgorju ima gradbeno dovoljenje
Anča Cvirn, direktorica in solastnica podjetja CI-CA d.o.o., z zajetno mapo dokumentacije z gradbenim dovoljenjem za novo avtopralnico.

Avtopralnica v Podgorju ima gradbeno dovoljenje

Ročna avtopralnica, ki jo namerava v Podgorju pri svojih tehničnih pregledih zgraditi podjetje Ci-Ca d.o.o. bo zrasla že v kratkem, saj je podjetju že uspelo pridobiti dovoljenje za gradnjo, ki bo v tem tednu, če ne bo pritožb, postalo tudi pravnomočno.

V začetku poletja smo tudi na naših straneh poročali o medsosedskih zapletih povezanih z načrtovano gradnjo ročne avtopralnice v Podgorju, ki jo je namerava ob tehničnih pregledih zgraditi podjetje Ci-Ca d.o.o., vendar so njihove podjetne namere naletele na nasprotovanje sosed, ki sta mnenja, da tovrstna dejavnost ne sodi v Podgorje. Lastnika podjetja Ci-Ca d.o.o. in soseda Anča in Gregor Cvirn, sta sosedi sicer poskušala pomiriti, da bo šlo za moderen objekt, ki bo v skladu z vsemi strogimi predpisi in da dejavnost ne bo moteča, da pa bi sosedje še vedno lahko neovirano uživali v miru in intimi svojih domov in vrtov, pa so še pred postavitvijo avtopralnice postavili tudi zaščitno ograjo, ki pa je spor le še dodatno poglobila, saj naj bi bila, po mnenju sosed, ograja neprimerna in previsoka, zato sta o namerah in dejavnosti svojih sosedov, v zaščito svojih interesov, razen različnih pristojnih služb, obvestili tudi številne slovenske medije ter najeli odvetnico.

cvirn

Na izdano gradbeno dovoljenje zaenkrat še ni pritožb

Kljub sporom in številnim, bržčas pa tudi precej nepotrebnim zapletom, pa gre pričakovati, da bo nova ročna avtopralnica v Podgorju vendarle že v kratkem tudi v resnici postavljena, kajti Upravna enota Kamnik je podjetju CI-CA d.o.o. v začetku meseca novembra že izdala  gradbeno dovoljenje, ki utegne  v tem tednu, v kolikor se nanj ne bo nihče pritožil, postati tudi pravnomočno.

Po podatkih, ki smo jih dobili na UE Kamnik, zaenkrat v zvezi z izdanim gradbenim dovoljenjem za avtopralnico v Podgorju na upravni enoti še niso prejeli nobene pritožbe, imajo pa stranke v postopku še par dni časa. Spričo tega smo poklicali še odvetniško družbo Pirc Musar, ki zastopa interese obeh sosed, ki sta gradnji nasprotovali, kjer so nam v telefonskem potrdili, da morebitne pritožbe na izdano gradbeno dovoljenje zaenkrat res še niso podali. V zvezi s tem so se s svojimi strankami sicer že pogovarjali, vendar naj bi pogovori potekali predvsem v smeri možnosti medsebojnega sosedskega sožitja pod pogojem, da bo nova avtopralnica v resnici izpolnjevala vse zahtevane pogoje in predpisane standarde, kar pa je predvsem v pristojnosti inšpekcijskih služb. S svojimi strankami se o morebitni pritožbi še pogovarjajo, glede na to, da pritožbeni rok še ni potekel, pa možnosti podaje morebitne pritožbe še ni povsem izključena.

Avtopralnica bo kmalu

Po besedah direktorice podjetja Anče Cvirn, ki nam je pokzala obsežen fascikel z izdanim gradbenim dovoljenjem, izdaja gradbenega dovoljenja ni presenečenje, saj bo njihova nova ročna avtopralnica bržčas edini, ali vsaj eden zelo redkih tovrstnih objektov v državi, ki bo zgrajen v skladu z vsemi najnovejšimi strogimi zahtevami ter tehničnimi in ekološkimi standardi, kar nenazadnje potrjuje tudi izdano gradbeno dovoljenje. Kot je dejala bodo najprej počakali na pravnomočnost gradbenega dovoljenja, nato pa začeli z deli, ki so se, predvsem zaradi dolgotrajnosti vseh postopkov, zamaknila za kake tri mesece, saj bi bila avtopralnica, če bi postopki tekli vsaj nekoliko hitreje, v tem času najbrž lahko že postavljena.

Tako Anča, kot tudi njen sin Gregor Cvirn, ki je tudi zelo aktiven predsednik KS Podgorje, se nadejata, da kakih večjih zapletov v zvezi z nadaljnjo gradnjo v prihodnje ne bo več in bo ročna avtopralnica, ki bo domala nemoteče delovala zgolj v običajnem delovnem času, lahko začela čim prej obratovati. Tudi zaradi tega, da bodo sosedje lahko sami uvidelii, da je bila njihova zaskrbljenost glede ročne avtopralnice prevelika, predvsem pa zato, da bodo lahko svojim strankam ponudili novo storitev in nenazadnje, da bodo lahko odprli tudi dve novi delovni mesti.

Če bo vse po sreči, naj bi nova ročna avtopralnica v Podgorju začela obratovati enkrat v začetku spomladi.