Naslovnica / NOVICE / Balinarski turnir in odprtje parkirišča pri BK Duplica

Balinarski turnir in odprtje parkirišča pri BK Duplica

Balinarski klub Duplica je v soboto 21. maja 2016 organiziral velik balinarski turnir, ki se ga je udeležilo 16 ekip iz Rogaške Slatine, Žalca, Lukovice, Ljubljane,Jevnice, Goliš, Medvod, Domžal, Komende in Kamnika, ob tej priložnosti pa so izročili svojemu namenu tudi novo asfaltirano parkirišče.

V imenu občine Kamnik se je prireditve udeležil  podžupan Igor Žavbi, ki je čestital dupliškim balinarjem k njihovim uspehom, še posebej pa je poudaril  njihova prizadevanja, ko so minulo zimo na balinarskih stezah pripravili drsališče, ki so ga pozdravili zlasti mladi krajni, pa tudi drugi obiskovalci.  Zaželel jim je, da bi v klub , ki poleg balinanja goji tudi metanje podkev in metanje ploščkov – prstomet, vključili čim več mladih.

Predsednik kluba Brane Velkavrh se je zahvalil občini Kamnik, še posebej pa županu Marjanu Šarcu za plodno sodelovanje pri ureditvi parkirišča, ki ga je klub zelo pogrešal, zlasti za uspešno izvedbo večjih športnih prireditev.

IMG_4827

Parkirišče, ki so ga po dobrem tednu urejanja odprli, obsega okrog 280 m2 površine, na njem pa je možno parkirati okrog 20 avtomobilov. Z ureditvijo tega parkirišča in okolice balinarskega igrišča dobiva ta del Duplice okrog nekdanjega kulturnega doma vedno bolj urejeno in  lepšo podobo.

Balinarski turnir je v lepem sončnem vremenu trajal ves dan, od devete pa vse do dvajsete ure.

 

Turnir je uspešno vodil član BK Duplica Jože Bedič, organizatorji pa so ves dan skrbeli tudi za dober prigrizek in malico.  Na pestrem srečelovu so ponudili  tudi okrog dvesto lepih dobitkov.

Med prve štiri ekipe, ki so prejele lepe pokale in medalje, so se uvrstile naslednje: 1. BK Rogaška Slatina, 2. BK Jevnica, 3. BK Goliše in 4. BS Tehnik iz Lukovice.

V bližanju v krog, ki so ga izvedli v odmoru med tekmovanjem, pa se je najbolj odrezal član domačega kluba Božo Kveder. V izbijanju pa je bil najboljši Matic Štravs iz BK Rogaška Slatina.

Treba je reči, da so bili vsi udeleženci z organizacijo turnirja zelo zadovoljni in so obljubili, da se bodo vabilom na podobne turnirje na Duplici tudi v prihodnje še radi odzvali.

Franc Svetelj

X