Naslovnica / Črna kronika / Bankomat v Qlandiji ni bil razstreljen, ampak izruvan

Bankomat v Qlandiji ni bil razstreljen, ampak izruvan

Bankomat, ki so ga nepridipravi poskušali ponoči ukrasti v kamniški Qlandiji, so izruvali s pomočjo ukradenega kombija, s svojim dejanjem pa so povzročili za več tisoč evrov materialne škode.

Poročali smo že o nočnem poskusu tatvine samostoječega bankomata v kamniškem trgovskem centru Qlandia, vendar dopoldan od Policijske uprave Ljubljana še nismo uspeli dobiti informacij, ki bi lahko pomagale razjasniti okoliščine dogodka. Ker je bilo na nočno intervencijo klicanih tudi večje število gasilcev, ki so dobili poziv, da je v Qlandiji prišlo do požara, so se med nekaterimi občani pojavljala ugibanja, da so nepridipravi, da bi prišli do denarja v bankomatu, le-tega poskušali razstreliti s plinom, saj je bilo več takšnih primerov v letošnjem letu zaznati v tujini.

Gre za precej tvegano in nevarno metodo pri kateri tolovaji bankomat napolnijo s mešanico butana-propana in kisika, ki morata biti v pravem razmerju, nato pa s pomočjo iskre ali ognja bankomat razstrelijo. K sreči te, v tujini vse pogostejše metode nelegalnega praznjenja bankomatov, zlikovci, ki so ponoči vdrli v kamniško Qlandijo, niso uporabili.

Kot nam je sporočila predstavnica za stike z mediji PU Ljubljana Maja Ciperle – Adlešič, so policisti po zdaj zbranih obvestilih ugotovili, da so neznani storilci z ukradenim vozilom znamke Citroen Jumper najprej trčili  v steklena vrata nakupovalnega središča, nato pa s pomočjo vozila bančni avtomat tudi izruvali. Pri tem so poškodovali tudi vodovodne cevi, zaradi česar je prišlo do izlitja vode.

Po dogodku so storilci s kraja pobegnili, so pa s svojim dejanjem povzročili za več tisoč evrov materialne škode.

Policisti kriminalisti okoliščine dogodka še preiskujejo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ukraden kombi, ki so ga storilci uporabili pri svojem dejanju je bil odpeljan z avtovleko, bržčas pa ga bodo policisti temeljito pregledali.