Naslovnica / Črna kronika / ‘Batmana’ prestrašila družino iz Kamnika

‘Batmana’ prestrašila družino iz Kamnika

V ranih jutranjih urah, natanko ob 0.48, so bili vrli kamniški gasilci poklicani na nujno intervencijo, saj so bili obveščeni, da stanovalce hiše v Kamniku ‘terorizirata’ dva netopirja.

Na pomoč so jih poklicali prestrašeni stanovalci hiše na ulici Vilka Rožiča, v katero se je zatekel par nepovabljenih ter za ta letni čas najbrž tudi precej nepričakovanih gostov, saj sta si v spalnici njihove hiše zatočišče poiskala dva netopirja.

Gasilci so se, v polni boji opremi, akcije lotili z vso resnostjo, saj sta nepovabljena gosta, za katera se ni vedelo, ali sta »Batman« in »Robin«, ali morda celo vampirska krvosesa, ogrožala hišo v kateri sta se nahajali tudi noseča in mladoletna oseba.

Štirje junaški gasilci PGD Kamnik, ki se ne ustrašijo ne ognja, ne zverii, so po krajših, vendar neuspešnih pogajanjih s krilatima stvoroma, s silno nežnostjo enega izmed netopirjev, z vso potrebno previdnostjo, odstranili iz spalnice, v kateri se je pod odejo skrivala prestrašena prebivalka, medtem ko se je drugi izmed netopirskih ‘teroristov’, ob odločnem in junaškem posredovanju kamniških gasilcev odločil, da prostore, ki jih je nepovabljen obiskal, skozi okno zapustil po lastni volji.

Intervencija, ki je trajala kake pol ure, se je končala brez poškodb in žrtev, le netopirja, ki sodita med zaščitene in ogrožene živalske vrste, sta si morala poiskati novo ter najbrž nekoliko bolj neudobno prenočišče, kamniški gasilci pa bodo bržčas v inventar obvezne opreme intervencijskega vozila uvrstili tudi kito česna.