Naslovnica / Napovedi in obvestila / Bi šel/šla na mednarodno izmenjavo v Španijo?

Bi šel/šla na mednarodno izmenjavo v Španijo?

MC Kotlovnica in Your Missing Element vabita na januarski projekt Mixed Up. Tema – kultura.

Vsi, stari med 18 in 29 let, vabljeni na mednarodno izmenjavo, ki bo potekala med 22. in 30. januarjem 2019 v Cantabriji, Španija. Štirje člani odprave se bodo z udeleženci iz štirih drugih evropskih držav prebijali skozi kulturno raznolikost, kaj nas dela posebne in kaj nas združuje.

Pogoj ni nikakršno predznanje ali izkušnje, le starost nad 18 let ter znanje angleščine. Prednost pa imajo kandidati, ki takšnih izmenjav še niso izkusili. Ker pa je izmenjava tako odprta, bo veliko vlogo veljalo tudi pravilo “kdor prej pride, prej melje”.

Kaj so te izmenjave? To so nekajdnevni projekti, na katerem se srečajo mladi z različnih držav Evrope, kjer ustvarjajo različne stvari na določene teme. Na tej izmenjavi bo v ospredju predvsem kulturna izmenjava – izmenjava različnih pogledov iz različnih okolij na najrazličnejše teme.

Kaj lahko s to izmenjavo pridobim? Namenjene so izboljšavi “mehkih večin” in kompetenc, kot so komunikacija, pogledi na svet, izmenjava mnenj, povezovanje na individualni in skupinski ravni, grajenje odnosov, delo v skupini, efektivno učenje, kritično mišljenje. Preko vodenega procesa vsak posameznik pili tiste veščine, ki mu pridejo prav tako v zasebnem življenju kakor za uspešnost med šolanjem ter delom.

Kako vse skupaj izgleda? Na aktivnostih profesionalni voditelji vzpodbujajo učenje, ki na koncu kulminira v končnem produktu, ki se lahko izkaže v različnih oblikah – pisanih materialih, končnih predstavah, umetniških instalacijah, …

Kako se prijavim? Na naslov info@kotlovnica.si pošlješ kratko motivacijsko pismo (zakaj bi šel/šla) ter kratek življenjepis. Rok je do 26.11.2018.

Več informacij o projektu lahko najdete na tej povezavi, za dodatne informacije smo pa na voljo tudi na info@kotlovnica.si ali tel. št. 040/693-213