Naslovnica / Črna kronika / Bistrica je pri Eko resortu v Godiču naplavila moško truplo

Bistrica je pri Eko resortu v Godiču naplavila moško truplo

Včeraj zvečer je reka Kamniška Bistrica na obrežje oz. peščeno plitvino v neposredni bližini Eko resorta v Godiču naplavila truplo 83-letnega moškega.

Negibno telo starejšega moškega, šlo je za 83-letnega domačina iz bližnje okolice, je na obrežju oz. prodnati peščini reke Kamniške Bistrice v večernih urah opazila oz. našla ena izmed gostij Eko resorta pod Veliko planino.

Matjaž Zorman, direktor podjetja Palmieri in Eko resorta, nam je povedal, da so moškega takoj po odkritju izvlekli iz vode ter mu poskušali nuditi prvo pomoč oz. mu pomagati tudi z oživljanjem, vendar žal brezuspešno.

 

Kot so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so bili policisti o najdbi trupla obveščeni malo pred 19. uro. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja pa je bil, po do sedaj zbranih podatkih, izključen sum, da je smrt moškega posledica kaznivega dejanja.Truplo 83-letnega moškega je bilo odpeljano v Ljubljano, kjer bo opravljena sanitarna obdukcija, o zbranih informacijah pa bodo policisti obvestili tožilstvo.

Po vsej verjetnosti je pokojnik v reko Kamniško Bistrico padel oz. skočil nekaj sto metrov više, predvidoma pri mostu v Stranjah. Po pripovedovanju okoliških prebivalcev, ki so nadvse prijaznega, nevsiljivega in dobrodušnega starejšega 83-letnega moškega poznali ter ga srečevali v Okrepčevalnici Uršič, kamor je občasno rad prišel na pivo, je žalostna zgodba bržkone posledica obupa in neizmerne žalosti nad nedavno izgubo sestre, ki je skrbela zanj, saj so nesrečnemu pokojniku, kot nam je bilo rečeno, že dan pred tem preprečili, da bi se pognal v vodo.

Žal pa včeraj njegove namere očitno nihče izmed mimoidočih ni nihče opazil.

Peter, počivaj v miru!