Naslovnica / NOVICE / Bivanje z lesom v kamniški Qlandiji

Bivanje z lesom v kamniški Qlandiji

Pred nekaj dnevi so v preddverju spodnje etaže nakupovalnega središča Qlandia Kamnik postavili na ogled zanimivo razstavo SloWOODlife – Bivanje z lesom, na kateri so razstavljene fotografije lesenih hiš, namen razstave pa je širjenje zavesti o kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.

Zanimanje za gradnjo lesenih hiš je vse večje in v velikem porastu, kar najbrž ni nič nenavadnega, saj je les zagotovo eden izmed okolju najprijaznejših gradbenih materialov, bivanje v leseni hiši pa ima tudi številne prednosti.

Z namenom širjenja zavesti o kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa ter trajnostnega razvoja, pa je v spodnji etaži kamniškega nakupovalnega centra Qlandija postavljena tudi razstava, na kateri so predstavljeni leseni objekti različnih proizvajalcev, ki predstavljajo višjo bivanjsko kulturo sodobnega in sonaravno ozaveščenega uporabnika.

Kot poudarjajo avtorji razstave, želijo z razstavljenimi fotografijami različnih objektov prispevati k prepoznavanju kakovostne lesene gradnje in pomena lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa, kot estetsko dovršenega pohištva, opreme ter raznovrstnih unikatnih umetnin, s tem pa leseno gradnjo in les čim bolj neposredno predstaviti uporabnikom na takšnih lokacijah, kjer je osnova za pozitivno izkušnjo sproščeno vzdušje in sodobno urejen lokalni ambient.

Ogled razstave, ob kateri se z zanimanjem ustavijo številni obiskovalci kamniškega osrednjega nakupovalnega središa Qlandija, je kar precej zanimiv, še posebej zaradi tega, ker je marsikdo, ki si leseno hišo običajno predstavlja kot brunarico, precej presenečen nad prikazanim.

 

Lesene hiše namreč že dolgo niso več zgolj samo brunarice, ampak so najrazličnejšnejših oblik in tudi zelo sodobnega videza, njihova postavitev pa je največkrat precej hitrejša in tudi cenejša od klasične gradnje z betonom in opekami.

Razstava bo v nakupovalnem centru Qlandia Kamnik na ogled do 4. junija 2018.