Naslovnica / Pavliha / Blagodejno umirjanje prometa v Srednji vasi

Blagodejno umirjanje prometa v Srednji vasi

Izgradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja v Tuhinjski dolini konkretno prispeva k umirjanju prometa in boljši prometni varnosti v Srednji vasi, obenem pa ima tudi zdravilne in številne blagodejne učinke.

Dobršen del prebivalcev in obiskovalcev Tuhinjske doline, no, vsaj tisti, ki živijo oziroma jih pot ponese še naprej od Srednje vasi, je že lep čas pretreseno navdušena nad učinkovitimi ukrepi za umirjanje prometa, ki so drastično izboljšali prometno varnost Srednjevaščanov.

Srednjevaščani so nad pridobitvijo naravnost navdušeni, saj je povprečna hitrost vožnje skozi njihovo ovinkasto vas znatno upadla, kar bi utegnilo prispevati k turističnemu razvoju vasi, ki si jo lahko vozniki v miru ter podrobno ogledajo, obenem pa se pozna tudi pri povečanem staležu domačih mačk, psov in kokoši, katerih umrljivost je močno upadla, saj se lahko že lep čas, brez bojazni, da bi jih kdo povozil, pasejo in sprehajajo tudi po cesti.

Že res, da sta se, na račun  upočasnjenega prometa, ki je poleg kanalizacije, pravzaprav zgolj nenadejana in brezplačna kohezijska pridobitev, v Srednji vasi nekoliko povečala sezmična aktivnost in hrup, kar pa tamkajšnjih prebivalcev ne moti prav dosti, saj vemo, da pošteni občani s čisto vestjo, lahko mirno spijo tudi pri odprtih oknih.

Nekoliko slabše volje so občinski redarji, ki pravijo, da se jim v Srednji vasi radarja sploh ne izplača več postavljati, saj ne zaslužijo niti za malico, so pa zato tolikanj bolj veseli vulkanizerji, mehaniki in samostojni flikači gum ter drugi fušarji, saj cesta skozi Srednjo vas dobrodošlo pripomore tudi k razvoju obrti in podjetništva.

Stanje srednjevaške ceste pa naj bi pozitivno vplivala tudi na počutje gostov v Termah Snovik, ki so že med vožnjo do znamenitih term, seveda pa tudi pri vračanju, mimogrede deležni brezplačne fizioterapije in anticelulitične masaže, ki vzpodbudno vpliva tudi na prebavo.

Spričo vseh naštetih dobrodejnosti, ki jih prinaša trenutna ureditev ceste skozi Srednjo vas, se Tuhinjci nadejajo, da Gorenjska gradbena družba, kot izvajalec del in vzdrževalec ceste, tuhinjske cestne idile še lep čas ne bo uničila s flikanjem, ali, bog ne daj, z novo asfaltno preplastitvijo ceste.