Naslovnica / NOVICE / Blagoslov jeklenih konjičev v Nevljah

Blagoslov jeklenih konjičev v Nevljah

Danes so se voznice in vozniki motorjev zbrali pred Neveljsko cerkvijo na blagoslovu jeklenih konjičkov in odprtju letošnje motoristične sezone.

Blagoslov se je pričel z glasbenim uvodom in nagovorom, nato pa je župnik Neveljske cerkve spregovoril o varnosti in pazljivosti v prometu ter kasneje blagoslovil vsako motorno kolo, stisnil roko vozniku in mu zaželel varno vožnjo.

Udeležba na letošnjem blagoslovu, ki ga že nekaj let zapored, ob pomoči sponzorjev, organizirata Miro in Majda Novak, je bila sicer nekoliko manjša kot v preteklih letih, kar pa je moč pripisati slabemu vremenu in nizkim temperaturam, ki še zdaleč niso primerne za prijetno, predvsem pa varno in udobno vožnjo. Kljub blagoslovu od zgoraj je namreč strpnost in pazljivost v prometu še kako nujna za preprečitev nepotrebnih nesreč.

Motoristi, znanilci pomladi so na cestah, vsi vozniki avtomobilov pa bodimo še kanček bolj pozorni nanje, saj jih po polletni pavzi nismo vajeni na naših poteh, motoristi pa: “Po pameti in srečno vožnjo!”

 

Laura Hribar