Naslovnica / NOVICE / Blagoslov motorjev in mopedov v Nevljah

Blagoslov motorjev in mopedov v Nevljah

Pri farni cerkvi sv. Jurija v Nevljah se je včeraj odvil blagoslov motorjev, ki sta ga, kot že nekaj let poprej, tudi letos, s pomočjo pokroviteljev in župnika Janeza Mikliča, tamkaj organizirala Majda in Miro Novak.

Blagoslov motorjev v Nevljah, ki bi mu že lahko pripisali značaj tradicionalnega pomladnega druženja motoristov, vsako leto k sv. Juriju privabi nekoliko več motoristk in motoristov, tako da je bilo letos na prireditvenem prostoru pri župnišču včeraj moč našteti kakih sedemdeset najrazličnejših jeklenih konjičkov. Od tistih največjih in najmočnejših, pa vse do že domala veteranskih mopedov, ki so večini prisotnih bržkone predstavljali prvo motoristično izkušnjo.

 

Zbrane motoristke in motoriste sta, kot vsakoletna organizatorja prireditve, pozdravila Majda in Miro Novak, blagoslov, z namenom srečne in varne vožnje v letošnjem letu, pa je prvič opravil novi neveljski župnik Janez Miklič.

Glede na to, da motoristi sodijo med najbolj ogrožene oz. izpostavljene udeležence v prometu, jim bo, poleg previdnosti med vožnjo, zagotovo prišlo prav tudi nekaj božje pomoči, da bodo tudi letošnjo motoristično sezono končali celi in zdravi in se prihodnjo pomlad znova srečali v Nevljah.