Naslovnica / NOVICE / Bodo palisade na Starem gradu padle že v mesecu dni?

Bodo palisade na Starem gradu padle že v mesecu dni?

Kot kaže se agonija gostišča na Starem gradu, ene izmed najbolj obiskanih razglednih točk nad Kamnikom, po dolgoletnih zapletih in tožarjenju med najemniki in Občino Kamnik, počasi približuje koncu.

Višje sodišče je 24. septembra 2014 izdalo sodbo, ki je najemnici naložilo, da se je dolžna, v roku 30 dni od pravnomočnosti sodbe, izseliti iz poslovnega objekta Stari grad v Kamniku, ter ga, njenih osebnih stvari in oseb prostega izročiti v posest Občini Kamnik. Gre za potrditev sodbe prvostopenjskega sodišča, ki jo je Občina Kamnik, po nekajkratnih poprejšnjih neuspelih poskusih sporazumnega dogovora, zoper najemnico vložila že leta 2012. Najemnica se je na sodbo pritožila, višje sodišče pa je njeno pritožbo spoznalo za neutemeljeno. Sodba je z današnjim dnem postala pravnomočna in danes je začel teči tudi 30 dnevni zakonski rok v katerem mora najemnica zapustiti Stari grad.

V minulih letih so se na Starem gradu dogajale, milo rečeno, nenavadne in čudne reči, ki so razgledno točko nad mestom spravile na slab glas, sodu pa je pa je zagotovo dno izbila postavitev ograje in drugih ovir, ki so obiskovalcem, ki so se, vsemu navkljub, še vedno odločili za obisk priljubljene izletniške točke, onemogočale normalen in nemoten dostop.

V kolikor ne bo še kakih neljubih presenečenj lahko pričakujemo, da bo Občina Kamnik že v mesecu dni ponovno razpolagala s svojim objektom na Starem gradu in kmalu objavila tudi razpis s katerim bo iskala novega najemnika lokala.